Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lusker i busker

Det er en viss type musikk som umiddelbart bringer tankene dine hen til Vietnam, tenk bare på The Doors\' «This is the End». Det er slik musikk du også får servert i spillet «Vietcong», og sannelig har det ikke sin hensikt. Før introfilmen er over, så er du midt oppi all faenskapen du kjenner så altfor godt fra filmene.

Strengt tatt er dette nok en førstepersonskyter, på godt og vondt, med sine sedvanlige feil (som tidvis skranglete kunstig intelligens og klipping i grafikken). Men det som er så spesielt med dette spillet, er fienden. Charlie surfer kanskje ikke, men de er til gjengjeld noen jævler til å luske i buskene. De setter opp feller du gjerne ikke ser før det for sent, og bruker jungelen til det den er god for.

Det er tsjekkere som står bak dette spillet, men det kunne like gjerne vært amerikanerne sjøl. Du får nemlig ikke se noe nytt fra Vietnam-krigen, det er fortsatt «guling»-mentaliteten som råder- men i multiplayer-delen har man heldigvis mulighet til å spille som Vietcong-soldat. Sånt hjelper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media