Luta lei NRK

45 pensjonister fra Telemark har fått nok av dunk-dunk-dunk-musikk. I går lenket de seg fast i NRK-resepsjonen og sang «Drømmen om Elin» av full hals.

«Vi har betalt NRK-lisens i 1600 år!» sto det på en av plakatene demonstrantene hadde tatt med seg fra Telemark. Og «P1s musikk er en hån mot godt voksne i Norge» på en annen. Gjengen hadde med seg egne vaffelstekere og gammeldansorkester og noen kilo kjetting som de elegant festet til søylene i resepsjonen. Målet var å møte radiodirektør Tor Fuglevik og kringkastingssjef Einar Førde, men redaksjonssjef Wilhelm Haagensli var den eneste som stilte fra NRK-ledelsen. Han fikk seg til gjengjeld en svingom med ei ekte telemarksdame.

- For det første krever vi at musikken i P1 respekterer og avspeiler mangfoldet i de ulike aldersgruppene. Hvis ikke det går, krever vi en egen radiokanal for «godt voksne», forkynte Bibbi Brenni, en av initiativtakerne til demonstrasjonen.

- Vi er luta lei av «love you baby» og dall og dill, vi vil ha folkelig norsk musikk med norske tekster, det holder ikke med «Lirekassen» en gang i uka pluss reprise, sier Bibbi.

- Jeg skal bringe kravene deres videre til ledelsen, sier Wilhelm Haagensli.