Luta lei NRK

45 pensjonister fra Telemark har fått nok av dunk-dunk-dunk-musikk. I går lenket de seg fast i NRK-resepsjonen og sang «Drømmen om Elin» av full hals.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Vi har betalt NRK-lisens i 1600 år!» sto det på en av plakatene demonstrantene hadde tatt med seg fra Telemark. Og «P1s musikk er en hån mot godt voksne i Norge» på en annen. Gjengen hadde med seg egne vaffelstekere og gammeldansorkester og noen kilo kjetting som de elegant festet til søylene i resepsjonen. Målet var å møte radiodirektør Tor Fuglevik og kringkastingssjef Einar Førde, men redaksjonssjef Wilhelm Haagensli var den eneste som stilte fra NRK-ledelsen. Han fikk seg til gjengjeld en svingom med ei ekte telemarksdame.

- For det første krever vi at musikken i P1 respekterer og avspeiler mangfoldet i de ulike aldersgruppene. Hvis ikke det går, krever vi en egen radiokanal for «godt voksne», forkynte Bibbi Brenni, en av initiativtakerne til demonstrasjonen.

- Vi er luta lei av «love you baby» og dall og dill, vi vil ha folkelig norsk musikk med norske tekster, det holder ikke med «Lirekassen» en gang i uka pluss reprise, sier Bibbi.

- Jeg skal bringe kravene deres videre til ledelsen, sier Wilhelm Haagensli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer