Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lydbøker 24 timer i døgnet på ny radiokanal

Bokradioen sender bare heldigitalt.

(Dagbladet.no): Radio 2 Digital, som er Norges eneste rene kommersielle DAB-radiokanal og nettradioaktøren Nordic Web Radio går sammen om å starte Bokradioen.

Kanalen vil sende lydbøker hele døgnet på DAB og over internett.

- Dette vil bli et nytt tilbud som ikke finnes på radio i Norge i dag, sier redaktør Knut Lindh.Kanalen vil sende lydbøker i føljetonger, utdrag av nye bøker og intervjuer med forfattere. Forfatterne det allerede er gjort avtaler med er Karin Fossum, Anne Holt og Lars Saabye Christensen.

Faste sendinger

Radiodøgnet vil være oppdelt slik at boksjangere sendes til faste tider. Om morgenen vil det bli sendt barnebøker, mens det midt på dagen vil bli sendt klassiskere. Egne sendinger med krimbøker, nye bøker og andre sjangere vil også ha sine sendeflater.

I dag kan 70 prosent av Norges befolkning ta inn DAB-sendinger. Prisen på slike apparater har falt veldig i høst og hos de store elektrokjedene kan man nå få en DAB-radio for rundt tusenlappen.

Klassikere av forfattere som har vært død i mer enn 70 år, er såkalt frie bøker. Jules Vernes bøker er blant de som kan ventes å bli hørt på Bokradioen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media