Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lydbøker får storklubb

Omsetningen av lydbøker har steget 40 prosent det siste året. Nå etablerer De norske Bokklubbene en egen lydbokklubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 1993 er salget av lydbøker mer enn tidoblet i Norge, og i fjor alene var økningen på 40 prosent. To forlag står for utgivelsene - Lydbokklubben som eies av forlagene Aschehoug, Gyldendal og Damm, og Fono Forlag som inntil nå har gitt ut Cappelens lydbøker. De to utgiverne hadde i fjor en omsetning på henholdsvis 21,5 millioner og 4,5 millioner kroner.

6000 medlemmer

Nå kommer en ny, stor aktør på banen. Neste uke lanseres Lydbokklubben, som blir et underbruk i De norske Bokklubbene.

- Vi har fulgt med i lydbokutviklingen i mange år og er kommet fram til at tida nå er inne for en satsning, sier Kari Møller, direktør i De norske Bokklubbene.

Lydbokklubben blir i hovedsak internettbasert og håper å oppnå et medlemstall på 6000 innen årets utgang. Lydbokforlaget har til nå hatt en viss klubbvirksomhet, som nå innlemmes i Bokklubbens nye satsing. Markedsføringen blir tradisjonell, med ett hovedlydboktilbud per måned.

Dårlig tid

Blant forfatterne det første året er Anne Karin Elstad, Herbjørg Wassmo, Knut Hamsun, Jo Nesbø og Jostein Gaarder.

Tilbudet, som tidligere var ansett nærmest som en gest til blinde og svaksynte, er blitt hipt i markedet.

- Lydbøker er veldig godt tilpasset vårt samfunn med knapphet på tid. De er godt egnet til bruk samtidig som du gjør alt det andre du må gjøre, sier Møller.

Også Cappelen øker nå satsingen på lydbøker. Forlaget vil fra i høst satse med egen redaksjon og utgivelser under eget navn. Det er foreløpig ingen planer om en egen klubb for Cappelens lydbøker.

PÅ LYDBOK I NY KLUBB: Jo Nesbø.<!--/BTEK0--><!--BTEK1--> PÅ LYDBOK I NY KLUBB: Anne Karin Elstad er blant forfatterne som nå kommer i en ny, og landets eneste, lydbokklubb.