Lyden av både-og

Musikalsk står «Sound of Music» fjellstøtt. Men historiefortellingen kommer ikke til live.

MUSIKAL: For et kor! Flere av birolleinnehaverne i «Sound of Music» har operabakgrunn, og det merkes.

Det musikalske nivået i den norske nyutgaven av den populære musikalen rager langt over det man vanligvis forventer fra musikalscenen.

Dessverre er mye av skuespillet også av operatypen: Overtydelig kroppsspråk og manierte ansiktsuttrykk.

Kjemisk stillstand


Scenedebutant Maria Arredondo synger som en engel, i rollen som nonnelærlingen Maria, som vinner enkemannen Georg von Trapp og hans sju skjønne barn.

Skuespillertalentet skorter det mer på.

Åpenbare premierenerver er en ting, de kommer til å gi seg utover i spilleperioden og bedres faktisk merkbart allerede når hun under forestillingen får respons fra publikum. Vanskeligere er det å akseptere at Arredondo hele tida overspiller, med fakter og geberder som er altfor store for den lille scenen og den grunne salen i Edderkoppen. Det gjør hennes Maria til en overflatefigur.

Samtidig er veteran Skagestads von Trapp så stiv og tilbakeholden at han ikke klarer å gi varme til scenene de to har sammen, og det blir vanskelig å tro på kjemien mellom den strikse kapteinen og den overspente guvernanten.

Opp fra dalene


Når det er sagt, er det også mye å glede seg over i denne «Sound of Music». Koret er nevnt. Henriette Myhre, som synger abbedissen og bidrar med ett av oppsetningens absolutte høydepunkter, fortjener å framheves.

Roses må også de sju talentfulle barneskuespillerne, ett av tre alternerende barnelag, som sjarmerer oss ned i daler og opp på topper, og som straks blir en av våre «favorite things».

Fiffig, stilig og smart er også John-Kristian Alsakers funksjonelle scenografi, som utnytter plassen i scenerommet og skaper et inntrykk av monumentalitet ut av små midler.

Alt dette gjør at «Sound of Music» absolutt har et klart potensial til å bli en av høstens suksesser, såframt de to hovedpersonene klarer å tilpasse seg hverandre bedre.

ET PAR, LIKSOM: Det er vanskelig å tro på kjemien mellom Maria Arredondo (Maria Rainer) og Bjørn Skagestad (Georg von Trapp) i «Sound of Music». Foto: SCANPIX
ET PAR, LIKSOM: Det er vanskelig å tro på kjemien mellom Maria Arredondo (Maria Rainer) og Bjørn Skagestad (Georg von Trapp) i «Sound of Music». Foto: SCANPIX Vis mer
Lyden av både-og
TESELSKAP: Håvard Bakke som Max Detweiler og Cathrine Bang Norum som baronesse Elsa Schrøder.
MARIA OG BARNA: Maria Arredondo spiller Maria Rainer. Barneskuespillerne hun er omkranset av fortjener ros, mener Dagbladets anmelder.