KOMMENTARER

Steve Bannon;

Lyden av Bannon-ballongen? PFFFFFF!

Rapport fra Bannon i Bergen.

Ståhei? Steve Bannon på Mediedagene i Bergen. Foto: Scanpix
Ståhei? Steve Bannon på Mediedagene i Bergen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det er et talende øyeblikk i Steve Bannon-dokumentaren «The Brink», som onsdag ble vist på Nordiske mediedager i Bergen. Bannon snakker om sitt forhold til store amerikanske medier som CNN og New York Times. «Er det en ting jeg har lært av Donald Trump», sier han, «så er det at all pr er god pr».

Og:

«Mediene er jo helt besatt av oss».

Selv norsk media. Etter at det ble annonsert at Donald Trumps tidligere valgkampsjef og sjefsstrateg, en selverklært nasjonalpopulist, en mann som anklages for å spre frykt, rasisme og antisemittisme, skulle intervjues på scenen under mediedagene i Bergen, har det vært stor ståhei. Arrangementet har blitt anklaget for å legitimere hans politiske ideer. Flere har takket nei til å stille i en debatt om ytringsfrihet(!), andre har oppfordret til at salen skal vise ham ryggen.

Og det gjør det ikke enklere at han kommer rett fra et pågående arbeid om å bygge opp en slags koalisjon av høyrepopulistiske partier i Europa, der målet er å ødelegge EU-systemet innenfra.

Men uavhengig av hva man måtte mene om mannen som forlot det hvite hus i 2017, har han vært sentral i utformingen av fenomenet Donald Trump og hans politiske plattform. Det burde være interessant å høre om for alle som bedriver journalistikk i Norge. For: Som medieovervåkingsbyrået Retriever så fiffig har informert konferansedeltakerne om på storskjermer gjennom hele dagen: Det mennesket norske medier skrev flest saker om i 2018 var Donald Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer