Lyden av hverdag

Kvitnes rulær.

. KONSERT: HALDEN (Dagbladet): I om lag 30 år har Henning Kvitnes vært en kæll å stole på. Han står bak albumklassikeren «Same Shit New Wrapping», og nå – en mannsalder etter – har han gitt ut en ny solid plate, «Stemmer i gresset».

I går la Kvitnes ut på norgesturné, den første av tre utsolgte hus i Halden.

Folkekjær

Haldenseren er en sliter som endelig får betalt. Han ligger øverst på VG-lista og har passert 35 000 solgte plater på tre uker. Etter så mange år, fortjener han suksessen som gradvis er kommet de siste åra.

Konserten var delt inn i to sett, og vi fikk høre et bredt og variert repertoar av Kvitnes’ etter hvert mange hits.

Henning er blitt en riktig folkekjær artist.

Fredrikshald Teater må være et av landets flotteste kulturhus, der tonene blandet seg med ekkoet fra gammel arbeiderkultur – noe som passer hans medmenneskelige tekstunivers og nostalgiske legning.

Folkelig og fint

Det var som å sitte rundt leirbålet med Henning, musikere og et knippe venner fra grensebyen.

De som kritiserer Kvitnes for ikke å lodde dypt nok, får klappe igjen.

Det blir akkurat som å høre forståsegpåere kritisere Anne B. Ragde som en mellomvekter. Greit at det kan bli et par blødmer, men Henning er folkelig på den rette sida av linja.

Haldenseren har meislet ut sin egen stil basert på folk, rock og country, og kaller det med rette scandicana – hans egen signatur. Og på hjemmebane ble det seier, selv om det var tilløp til litt mye prating.

Bandet var dynamisk og samspilt, og Freddy Holm og veteranen Leif Ottesen framsto som sobre gitarhelter.