Anmeldelse: Jack Stillwater - «Norwegicana»

Lyden av norwegicana

Jack Stillwater er mer rocka - og variert - på album nummer fire.

MER ROCKA: Jack Stillwater er ute med albumet «Norwegicana», som er noe mer rocka enn de tre forløperne. Foto: Rootsy Music
MER ROCKA: Jack Stillwater er ute med albumet «Norwegicana», som er noe mer rocka enn de tre forløperne. Foto: Rootsy Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Jack Stillwater har ventet tre år på å følge opp kritikerroste «The Farmer Trilogy», som handlet om drømmen om Amerika. Drømmen er nok fortsatt der, men med tittelen «Norwegicana» signaliserer bandet at de vil lage sin egen, hjemlige versjon av americana. Det betyr ikke at den er veldig forskjellig fra den amerikanske versjonen.

Ny tilnærming

Men hvem er Jack Stillwater? Vel, det er ikke en person, som mange sikkert tror, men simpelthen et vassdrag øst for Ottawa i Canada.

Bandets fjerde album er produsert av Bendik Brænne, som også har bidratt på låtsiden sammen med vokalist og gitarist Terje Espenes.

Gruppa har denne gang en litt annen tilnærming enn det sedvanlige akustiske og halvakustiske lydbildet. Her ligger den Petty/Springsteen-inspirerte heartlandrocken i bunnen, mikset med country/americana a la John Moreland og en dose folk. De kaller det «norwegicana», en slags variant av «Scandicana», som Henning Kvitnes kalte et album i 2001.

Fra lett til tungt

Tekstene på albumet handler gjerne om den vanskelige kjærligheten. Musikalsk er det et stort spenn over låtene, fra det fengende (som åpningen «You're Gonna Make Me Lonely» og «Broken Hearted Town»), via det lette og myke («Foreverman» og avsluttende «Rebel Heart» og «Little White Lie») til noe tyngre og mørkere «Deep Dark Woods»).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer