Lyden forsvant for Hank da han sang

Monitortrøbbel da Hans-Erik Dyvik Husby røk ut av «Stjernekamp».

UTE AV DANSEN: Hans-Erik Dyvik Husby bevegde ifølge seg selv som en bakgårdskatt, men det holdt ikke til å gå videre i «Stjernekamp». Foto: Julia Naglestad /NRK
UTE AV DANSEN: Hans-Erik Dyvik Husby bevegde ifølge seg selv som en bakgårdskatt, men det holdt ikke til å gå videre i «Stjernekamp». Foto: Julia Naglestad /NRKVis mer

(Dagbladet): De to foregående ukene har Elisabeth Andreassen og Espen Grjotheim blitt kastet hjem fra «Stjernekamp». I kveld var det «bakgårdskatten» Hans-Erik Dyvik Husby som måtte forlate konkurransen etter å ha prøvd seg på storbandsjangeren.

- Det var egentlig helt greit å ryke ut nå. De er så flinke de som er igjen. Dette er uansett «the name of the game», så å forlate konkurransen nå tar jeg med knusende ro, sier Dyvik Husby til Dagbladet.

Blues brother Han sang «Minnie The Moocher» fra «The Blues Brothers», men det holdt altså ikke til å gå videre. Mona B. Riise syntes at det var moro å se den tidligere Turboneger-rockeren på ny i en slik teatralsk rolle, men at hun ikke ble helt revet med. Storband-ekspert Jens Wendelboe syntes på sin side at Hank var tøff og tok i bruk alle triksene i boka.

Det gikk imidlertid galt midt under sangen, da Dyvik Husby plutselig ikke hørte sin egen stemme.

- Hva skjedde?

- Monitoren min ramlet i gulvet, så jeg ble veldig satt ut. Det var litt kjipt. Jeg tror det var veldig lett å se, sier han.

Dyvik Husby har ikke vært den som har sunget best i «Stjernekamp» eller fått de beste tilbakemeldingene fra ekspertpanelet. Heller ikke i kveld.

- Min rolle i «Stjernekamp» har vært å være en kontrast til de andre mer skolerte og flinke vokalistene. Jeg har måttet ta i bruk helt andre virkemidler. Showmanship og sånn, sier han.

- Unik En som fikk kastet superlativer etter seg var derimot Silje Nymoen, som både paneldeltakere og programleder Kåre Magnus Berg opptil flere ganger i hver sendig hittil i sesongen har påpekt, helt korrekt, at både bor og opptrer i New York.

Hun svingte seg ut i en storbandversjon av The Beatles' «Can't Buy Me Love». Mona B. Riise var fra seg av begeistring og kalte henne «unik», mens Jens Wendelboe tok i bruk enda større ord.

- Bedre enn dette går det ikke an å gjøre det. Dette er den teknisk sett vanskeligste låta som er framført her i kveld, sa han.

I år er var det altså Atle Pettersen, Hans-Erik Dyvik Husby, Silje Nymoen, Agnete Johnsen, Vidar Johnsen, Mimmi Tamba, Eli Kristin Hanssveen, Espen Grjotheim, Elisabeth «Bettan» Andreassen og Helene Bøksle som var med fra startstreken. Tidligere har Bettan og Espen Grjotheim røket ut.

Mens det i fjor var musikkjournalist Mona B. Riise og artist Ole «I'dole» Evenrud som kastet sin dom over de ti deltakene, er Evenrud i år byttet ut med Øyvind «Vinni» Sauvik.