Lyden og lukten av ensomhet

Solveig Moen Rusten debuterer med en kortfattet sak med enkelt og solid språk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Solveig Moen Rusten debuterer i høst med «Lyden av de andre som bor her». Den poetiske tittelen knytter klart an til innholdet, men speiler ikke stilen: Den er knapp, enkel og konkret.

Vi møter to menn, en gammel og en ung. Historiene deres løper parallelt, i annethvert kapittel. Det er fortellingen om enkemannen Henrik, som holder krampaktig fast i luktene etter kona, samtidig som han prøver å finne nye grunner til å leve. Og det er den unge mannen Roar som ikke bare mister kjæresten - en dag har hun simpelthen gått sin vei - men også vettet. Realitetsorienteringen er i fritt fall.

Veien ut

Av disse to sporene er fortellingen om Henrik den mest bevegende. Hans skrøpelighet og savn, og de motstridende følelsene som et langt ekteskap har etablert i ham, kommer godt fram. Henrik bruker tid på å akseptere at nye gleder, ny frihet og nytt fellesskap, kommer til syne.

Roar er også i en desperat situasjon, gjeldstynget, og nå alene. Han forstår ikke omgivelsene, forstår ikke hva kjæresten sier til ham, forstår ikke hvorfor hun går. Det eneste han vet er at han må gjøre noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer