Lydhør lydlek

Dagfinn Lyngbø er en bråkmaker det er verd å lytte til.

LYDMANN: Dagfinn Lyngbøs «Stereo» er konsepthumor med tema lyd. Forvent at du svarer med lyden av latter. Musiker Bjarte Jørgensen sitter her ved tangentene. Foto: Ole Kristian Olsen/Stand Up Norge
LYDMANN: Dagfinn Lyngbøs «Stereo» er konsepthumor med tema lyd. Forvent at du svarer med lyden av latter. Musiker Bjarte Jørgensen sitter her ved tangentene. Foto: Ole Kristian Olsen/Stand Up Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SHOW: «Stereo» er konseptuell humor. Ambisiøst. Nyskapende. Helhetlig. Gjennomtenkt.

Ikke la denne beskrivelsen skremme deg: Vanskelig å forstå er det nemlig ikke. Du har garantert et forhold til temaet. Lyd.

Lydene vi hører, lydene vi lager. Lydene vi omgir oss med i vår støyende samtid. Lydene vi omga oss med, i vår bråkete barndom.

Lyd i opptak. Lyd i Lyngbø. Det bor forbløffende mye lyd i Lyngbø.  

Tale-talenter Talefeil og tonefall utforskes. Dialekter. Musikk. Duppedingsdurer og elektronisk piping. Hverdagslyder og fortidslyder. Lydimitasjonene, stemmebruken og kontrollen imponerer.

Men «Stereo»s fascinasjonskraft ligger ikke bare i Dagfinn Lyngbøs imitasjonsevne.

Det handler også om det han bruker lydene sine til. Det han vil fortelle med dem.

I lyd ligger et tidsbilde. I lyd ligger stemninger. I lyd ligger usagt kommunikasjon, ord som aldri trenger sies, fordi den som lytter allerede har hørt dem. Usagte ord, som klargjør oss for ordene vi snart skal få høre.

Med en usedvanlig utviklet lydbevissthet som verktøy spiller Dagfinn Lyngbø på sitt publikums følelser, som på et hvilket som helst instrument.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer