Lydia Davis (69) har lært seg norsk ved å lese Dag Solstads Telemark-roman

For å gjøre en lang historie kort.

RYTMISK PROSA: Da Lydia Davis var tenåring, var hun mest opptatt av musikk, særlig Bach. Hun spiller fiolin og piano. Hun legger sterk vekt på rytme også i setningene sine.
RYTMISK PROSA: Da Lydia Davis var tenåring, var hun mest opptatt av musikk, særlig Bach. Hun spiller fiolin og piano. Hun legger sterk vekt på rytme også i setningene sine. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Lydia Davis (69) er en av de mest originale, amerikanske forfatterne i sin generasjon. Hun har bare skrevet én roman i full størrelse, «The End of the Story» (1994), men desto flere korte historier, samlet i rundt ti bøker. Enkelte av dem er bare på en setning, andre på noen sider.

Det er disse korte historiene hun er blitt kjent for. Kritikerne blir forvirret. Hva er dette? Anmeldere liker å kunne knytte tekster til en sjanger. Er dette en roman, en novelle eller et dikt. Litt orden må man ha i sysakene. Men det bryr ikke Lydia Davis seg om. Hun sier at hun ikke skriver short stories, altså noveller, men stories.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer