Lydia Lunch snakker ut.

Musikeren, poeten og skuespilleren Lydia Lunch har stått på scenen siden 1976. Hun har vært opprørsk gjennom hele karrieren, og du kan vente deg provokasjoner i fleng på So What! i Oslo tirsdag.

Fra hun rømte hjemmefra og til New York har Lydia sagt det hun mener. Gjennom plater, film, bøker og liveopptredener har hun kritisert det amerikanske samfunnets kapitalisme og moral. Hun begynte i punk-bandet Teenage Jesus and the Jerks og har samarbeidet med mange sentrale artister, for eksempel Henry Rollins, Nick Cave, Herbert Selby Jr. og Patti Smith. Med Kim Gordon fra Sonic Youth dannet hun på slutten av åtti-tallet jentegruppa Harry Crews. Hun har også jobbet med tyske Einsturzende Neubaten, noe som førte til videre samarbeid mellom undergrunnsscenene i Berlin og New York. Lydia Lunch er kjent å la høyt temperament, aggresjon og angst komme frem på scenen. Hun har selv sagt at hun aldri vil bli kommersiell. Å få publikum til å tenke kritisk er målet med tekstene hennes.

På Lydia Lunch Spoken Words har hun med seg Gene Gregorits og sammen skal de blant annet lese fra novellen Johnny Behind the Deuce. Som en av de få gjenlevende artister med ekte punk-mentalitet er Lydia Lunch virkelig verdt å få med seg.