Lydløs presentasjon

Ansiktet, håret, klærne og kroppsspråket representerer oss uten ord, uten lyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For et års tid siden gikk jeg nølende inn på et tatoveringsstudio på Grønland i Oslo. Etter litt diskusjon med mine skeptiske, likevel fascinerte venninner tok jeg sjansen. Gang på gang hadde jeg blitt gjort oppmerksom på at en tatovering ikke kunne vaskes vekk. En stund vurderte jeg dette evighetsperspektivet, men da jeg gikk inn døra på tatoveringsstudioet, bekymret jeg meg lite. Kanskje var jeg lett til sinns på grunn av det fine været og tenkte for meg selv at så kom ikke kunstverket til å gå ut på dato med det første.

«Det handler selvfølgelig ikke bare om forfengelighet, det er for enkelt. Men hva handler det om? En slags postmoderne lekenhet, muligheten til å gjenskape seg selv når som helst?» har Linn Ullmann skrevet i en avisartikkel. Riktignok i forbindelse med det faktum at en i dag skruppelløst går løs på egen kropp med skalpell og silikoninnsprøytninger. Men Linn Ullmanns ord kan også sees i sammenheng med vår lidenskap overfor klær, sminke og kroppslige dekoreringer av diverse slag. Å gå til anskaffelse av en ring i navlen eller en tatovering på ankelen er ikke nødvendigvis et resultat av dansen rundt skjønnhetsidealet, mer et ønske om å markere seg selv. Tatovering er den eldste formen for kreativ kroppsdekorasjon. En tatovering uttrykker noe, kanskje om ens person, en drøm eller et ønske, kjærlighet eller vise ord. Et varig kunstverk som forsvinner med eieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer