Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Lydmannen var veldig forbanna

Lars Vaular føler at konserten hans ble «kastrert» av Bjørk.

MÅTTE DEMPE SEG: Lars Vaular hadde med seg sin berømte fetter Sondre Lerche på scenen på Øya i går. Uten at de visste det, skrudde festivalen ned lyden deres etter krav fra Bjørk. Foto: SCANPIX
MÅTTE DEMPE SEG: Lars Vaular hadde med seg sin berømte fetter Sondre Lerche på scenen på Øya i går. Uten at de visste det, skrudde festivalen ned lyden deres etter krav fra Bjørk. Foto: SCANPIX Vis mer

Rapperen Lars Vaular sier han føler at sin konsert på Øyafestivalen i går ble «kastrert» etter at den islandske superstjerna Bjørk krevde at han dempet lyden.

Vaulars konsert startet på Sjøsiden scene en halvtime etter at Bjørk var i gang på den største scenen, Enga. Ifølge hans trommeslager Tarjei Strøm på Twitter, hadde Bjørk truet med å avbryte sin konsert hvis ikke det ble stille fra naboscenen. Lyden ble såpass kraftig redusert at mange publikummere reagerte.

Trist - Jeg merket ingenting på scenen, men lydmannen min var veldig forbanna etter konserten, sier Vaular i en SMS til Dagbladet i dag.

- Jeg synes det er trist at kvaliteten på noe vi har jobbet lenge med blir redusert på den måten. Bassen er essensiell i musikken vår, så vi føler som om noen kastrerte konserten.

Øyafestivalens pressetalsmann Jonas Prangerød bekreftet overfor Dagbladet tidligere i dag at det var den dype bassen, ikke det generelle lydnivået, som måtte reduseres etter et krav fra Bjørk.

Justerer - Stort sett går det veldig bra å avholde konserter samtidig på Øya-scenene, men oppstår det problemer prøver vi å justere oss, sier Prangerød .

HØRTE VAULAR: Det var i et stille parti av sin egen konsert at Bjørk ble oppmerksom på lyden fra naboscenen. Her i et foto fra Roskilde tidligere i sommer. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
HØRTE VAULAR: Det var i et stille parti av sin egen konsert at Bjørk ble oppmerksom på lyden fra naboscenen. Her i et foto fra Roskilde tidligere i sommer. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer

Kravet skal ha kommet etter at sangerinna reagerte i et stille parti av sin egen konsert. Hadde hun gått av scenen, hadde det vært andre gang i går at en av hovedattraksjonene på festivalen avbrøt sin konsert.

Tidligere samme dag gikk Frank Ocean av scenen etter fire låter, fordi han var syk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media