«Lydverket»-erstatter får bredere profil

Når underholdningsavdelinga overtar.

MOT SLUTTEN: Asbjørn Slettemark er programleder fro Lydverket på NRK. Nå går det mot slutten for pop- og rockprogrammet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MOT SLUTTEN: Asbjørn Slettemark er programleder fro Lydverket på NRK. Nå går det mot slutten for pop- og rockprogrammet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble det kjent at NRKs pop- og rockprogram «Lydverket» legges ned i sin nåværende form når høstens tolv programmer er sendt.

Et nytt musikkprogram som produseres av underholdningsavdelingen, skal erstatte «Lydverket» som ble laget av P3 Ung-redaksjonen.

Underholdningssjef Charlo Halvorsen i NRK sier at det nye programmet får en bredere målgruppe enn «Lydverket» har hatt.

Åpne målgruppa - Programmet skal ikke på lufta før i 2013, så vi er tidlig i tenkefasen på hvordan det skal bli. Men mandatet er å åpne målgruppa mer. Ung-redaksjonen har naturlig nok jobbet mot et ungt publikum. Underholdningsavdelingen har et bredere nedslagsfelt, sier Halvorsen til Dagbladet.

- Betyr det at musikkprogrammet skal bli mer underholdende?

- Hvis du mener underholdende utelukkende i positiv forstand, er svaret ja.  

- Betyr det at musikkprogrammet blir lettere?  

- Tja, hva menes med «lettere»? Vi vil operere med en bredere målgruppe, og det vil synes på programmet. Begreper som «tyngre» og «lettere» er vanskelige å forholde seg til, sier Halvorsen.

Synes det er dumt Programleder Asbjørn Slettemark har ikke lagt skjul på sin skuffelse over beslutninga.

- Jeg synes det er dumt at «Lydverket» på TV blir lagt ned. Det er det siste programmet i Skandinavia med et rent musikkjournalistisk innhold, og det hadde vært kult om NRK kunne satset på det. Vi har jo ok seertall og opplever at publikum og artister setter pris på programmet, sier programleder Asbjørn Slettemark til Dagbladet.

- Jeg har forståelse for at NRK vil flytte «Lydverket» fra Ung-redaksjonen. Men det nye musikkprogrammet som Underholdning skal lage er ifølge NRK-sjefene mine ikke et journalistisk program, og da er det ikke lenger «Lydverket» i mine øyne eller ører. I vrimmelen av programmer som bruker musikk som ren underholdning kunne det vært plass til et klassisk musikkjournalistisk program, sier Slettemark.

- Nå gleder vi oss til å lage tidenes avslutningssesong, med bedre og flere artister og reportasjer enn noensinne. Før har vi planlagt langsiktig, nå kan vi bruke opp alle de gode ideene våre på  en siste sesong, sier han.

- Flytt til TV 2 Flere kjendiser uttrykt sin skuffelse over NRKs beslutning etter at den ble kjent i dag.

Tidligere Idol-dommer Tor Milde foreslår på Twitter at statskanalen bruker «litt av pengene de kaster etter Per Sundnes og hans gjeng» på å videreføre Lydverket. Bjørn Eidsvåg skriver at Lydverket er «forbilledlige på å ta populærmusikk på alvor», og de «lar pop-/rockutøvere gjøre det de kan». Onkl P skriver at det er «fuckt».

Og Rema 1000-arvingen Ole Robert Reitan går så langt som å tilby seg å kjøpe reklameplass før og etter programmet, hvis Slettemark tar det med seg til TV 2.

SKAL LAGE NYTT PROGRAM: Charlo Halvorsen og NRKs underholdningsavdeling skal lage et nytt musikkprogram med bredere profil i 2013. Foto: Dagbladet
SKAL LAGE NYTT PROGRAM: Charlo Halvorsen og NRKs underholdningsavdeling skal lage et nytt musikkprogram med bredere profil i 2013. Foto: Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer