PROGRAMLEDER: Asbjørn Slettemark har foreløpig kontrakt som «Lydverket»-programleder ut året. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
PROGRAMLEDER: Asbjørn Slettemark har foreløpig kontrakt som «Lydverket»-programleder ut året. Foto: Anders Grønneberg / DagbladetVis mer

«Lydverket» kan bli lagt ned

Programleder Asbjørn Slettemark tror ikke musikksendingene fortsetter neste år.

||| Tidligere i dag ble det klart at NRKs «Lydverket» fra høsten av blir en del av den nye kulturstripa på NRK 2.

Her skal egne programmer for film, musikk, litteratur og visuell kunst sendes fire kvelder i uka.

Samtidig utvikles et nytt musikkprogram, som skal inn i kulturstripa fra neste år.

Om dette blir et fornyet «Lydverket» eller et nytt program, er foreløpig ikke avgjort.

- Men etter de signalene vi har fått, er det nok på tide å innse at «Lydverket» ikke kommer til å eksistere på TV i 2011. Jeg tror jeg snakker for hele redaksjonen når jeg sier det er fryktelig trist. Vi synes at programmet har fått et veldig løft det seineste året, sier programleder Asbjørn Slettemark til Dagbladet.

For dårlig tilbud til unge
«Lydverket» produseres i dag av NRKs Ung-avdeling.

Årsaken til musikkflaggskipets uvisse framtid er at avdelingen nå vil dreie resursene over på spesifikt unge programmer for å frigjøre folk og penger, forklarer redaktør Håkon Moslet.

- NRK underleverer i dag til seere mellom 13 og 29 år, og vi har fått et spisset mandat om å bedre tilbudet til denne målgruppa. «Lydverket» er blitt veldig bra og har veldig høy status i musikkmiljøet, men er ikke et program som særlig når unge seere, sier han.