«Lydverket» legges ned

NRK flytter musikkdekninga fra P3 Ung til underholdning.

BLIR BORTE: «Lydverket» dekket pop og rock på NRK i ti år. Her fra da Maria Mena var gjesteprogramleder i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BLIR BORTE: «Lydverket» dekket pop og rock på NRK i ti år. Her fra da Maria Mena var gjesteprogramleder i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Musikkprogrammet «Lydverket», som har dekket pop og rock på NRK 1 siden 2002, legges ned. Det bekrefter redaktør Tone Donald i P3 Ung overfor VG Nett.

Etter at høstens tolv programmer er sendt, blir programmet borte fra skjermen. NRK Underholdning skal ta over musikkdekningen og lage et nytt program som tar «Lydverket»s plass i den såkalte kulturstripa.

Skuffet Programleder Asbjørn Slettemark er likevel skuffet over avgjørelsen:

- Det er ingen tvil om at «Lydverket» på TV er nedlagt etter høstsesongen. Det betyr at NRK ikke har et musikkjournalistisk program fra og med neste år, og det synes jeg er trist for NRK så vel som for norsk musikk, sier han til VG.

I motsetning til de tre andre kulturprogrammene lages ikke «Lydverket» av kulturavdelingen, men av P3 Ung.

Kulturredaktør i NRK, Hege Duckert, sier at hennes avdeling veldig gjerne skulle tatt over statskanalens pop- og rockdekning.

- Men det har vi dessverre ikke hatt kapasitet til. Jeg er glad for at underholdningsavdelingen nå skal lage muskkprogram, sier hun til Dagbladet.

- Kan bli for lett Musikksjef i Dagbladet, Sven Ove Bakke, sier det ikke nødvendigvis er noen krise for dekninga av pop og rock at underholdningsavdelinga skal ta over produksjonen av kulturstripas musikkprogram.

- Alt avhenger av hva de velger å fylle det med - både av innhold og folk. Men hvis programmet først og fremst skal oppfylle underholdningskriterier kan det fort bli for lett, sier han.

I 2002 og 2003 vant «Lydverket» Gullruten som beste kultur- eller magasinprogram. For to år siden ble programmet flyttet til NRK 2 og lansert som en del av «kulturstripa» sammen med «Filmbonanza», «Bokprogrammet» og «Nasjonalgalleriet», med påfølgende ras i seertallene.

I vår har programmet vært helt nede i 18 000 seere. Det skjedde 7. mars.

Gjennomsnittlig hadde hovedsendinga 56 000 lesere i vår. Det er omtrent på nivå med fjoråret. Med alle reprisene er seertallet på rundt 200 000, opplyser NRKs analyseavdeling.

TIDLIGERE PROGRAMLEDERE: Fra venstre Siri Høstmælingen og Rune Nilsson, Mona B. Riise og Ingerid Stenvold. Foto: Dagbladet
TIDLIGERE PROGRAMLEDERE: Fra venstre Siri Høstmælingen og Rune Nilsson, Mona B. Riise og Ingerid Stenvold. Foto: Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer