«Lydverket» legges ned

NRK flytter musikkdekninga fra P3 Ung til underholdning.

BLIR BORTE: «Lydverket» dekket pop og rock på NRK i ti år. Her fra da Maria Mena var gjesteprogramleder i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BLIR BORTE: «Lydverket» dekket pop og rock på NRK i ti år. Her fra da Maria Mena var gjesteprogramleder i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Musikkprogrammet «Lydverket», som har dekket pop og rock på NRK 1 siden 2002, legges ned. Det bekrefter redaktør Tone Donald i P3 Ung overfor VG Nett.

Etter at høstens tolv programmer er sendt, blir programmet borte fra skjermen. NRK Underholdning skal ta over musikkdekningen og lage et nytt program som tar «Lydverket»s plass i den såkalte kulturstripa.

Skuffet Programleder Asbjørn Slettemark er likevel skuffet over avgjørelsen:

- Det er ingen tvil om at «Lydverket» på TV er nedlagt etter høstsesongen. Det betyr at NRK ikke har et musikkjournalistisk program fra og med neste år, og det synes jeg er trist for NRK så vel som for norsk musikk, sier han til VG.

I motsetning til de tre andre kulturprogrammene lages ikke «Lydverket» av kulturavdelingen, men av P3 Ung.

Kulturredaktør i NRK, Hege Duckert, sier at hennes avdeling veldig gjerne skulle tatt over statskanalens pop- og rockdekning.

- Men det har vi dessverre ikke hatt kapasitet til. Jeg er glad for at underholdningsavdelingen nå skal lage muskkprogram, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer