Lykke for Aksel «

På teaterscenen fredag spiller han en schizofren sønn som prøver å kvele seg med en plastpose på grunn av konflikter i familien. Selv setter Aksel Hennie dattera og kjæresten høyere enn alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Jeg kjenner meg ikke igjen, men jeg kan forstå problemene hans, sier Aksel Hennie.

Han sitter med dattera Hedda på fanget, mater henne og seg selv, mens han forteller om karakteren Ricky - en 27 år gammel, schizofren gutt innlagt på en mentalinstitusjon. Stykket «Kaos er granne med Gud» har premiere fredag på Det Norske Teatret

i Oslo. Hennie putter en torskebit i munnen på Hedda og fortsetter:

-  Alle har problemer i familien, men heldigvis sjelden så mye at du vil ta livet av deg. Min karakter har forsøkt å ta livet av seg med en plastpose. Det er noe litt Bjørneboe-aktig over det. Da vil du

virkelig dø. Det er ikke noe rop om hjelp, sier Aksel Hennie.

Tvangstanker

Stykket utspiller seg over en dag, og det er Rickys bror Frank som forsøker å samle familien for å ta avskjed med moren, som ligger dødssyk med kreft. Ricky har hatt en trøblete oppvekst med en alkoholisert far, og har i tillegg et dårlig forhold til moren.

-  Han har tvangstanker, og er blant annet livredd for å ta livet av mennesker som er svakere enn ham selv. Kanskje har han opplevd så mye fælt på kroppen i oppveksten, at han selv har blitt redd for å påføre andre smerte som voksen, sier Hennie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer