Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lykkejegeren Corto Maltese i ny, komplett serie på norsk

Wandrups utvalgte: Hugo Pratts mesterverk i 12 bind.

GLOBERTROTTER: Den italienske seriekunstneren Hugo Pratt er en av tegneseriens største kunstnere. Hans serie om den omvandrende eventyreren Corto Maltese kommer nå i komplett utgave fra Minuskel Forlag.
GLOBERTROTTER: Den italienske seriekunstneren Hugo Pratt er en av tegneseriens største kunstnere. Hans serie om den omvandrende eventyreren Corto Maltese kommer nå i komplett utgave fra Minuskel Forlag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TEGNESERIE: Lykkejeger-litteraturen fra 1850 til 1950, de reisende eventyrernes og ustoppelige globertrotternes store epoke, gynger som et skummende hav under den italienske seriekunstneren Hugo Pratts univers.

Hans vandrerskikkelse, Corto Maltese, er en inkarnasjon av disse rastløse skikkelsene; leiesoldater, gullgravere, antropologer, perledykkere, poeter, smuglere, journalister, oppdagelsesreisende, ustanselig på flukt fra noe og til noe annet.

Corto Maltese har vært ute på norsk i to tidligere omganger. Nå kommer hele serien på nytt, utgitt i kronologisk rekkefølge i tolv bind fra Minuskel Forlag, oversatt av Jon Rognlien, som har skrevet et fint forord til første bind, «Unge år».

En makeløs samling, som viser til fulle hva en kvalitetsrik tegneserie byr på av visuelle og litterære opplevelser.

Fortellingene om Corto Maltese (født 1887) kaster lys over historiske begivenheter og lokaliteter, innhyllet i et magisk, men realistisk skjær.

I boka «Corto Malteses erindringer» får vi portretter av 120 bifigurer, alle med en personlig historie. I tillegg møter du en rekke autentiske skikkelser Corto har møtt eller kan ha møtt; Jack London, Butch Cassidy, Joseph Conrad, Paul Gaugin, James Joyce, Ernest Hemingway, Lawrence av Arabia, Joseph Stalin, Pancho Villa og John Reed.

Skurker og helter. Skyld ikke på meg om du går glipp av dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!