Lykkejegeren Luke

Hvem i sitt rette sinn kommer til Norge for å slå gjennom?

SMÅTT OMSUST: Etter en opptreden i Oslo for et halvannet år siden har Jersey-fyren Luke Elliot blitt en smått sagnomsust skikkelse i norsk musikkbransje. Han er nå aktuell med en plate som er spilt inn hos Athletic Sound i Halden og produsert av John Agnello. Foto: Jørn Veberg / Promo
SMÅTT OMSUST: Etter en opptreden i Oslo for et halvannet år siden har Jersey-fyren Luke Elliot blitt en smått sagnomsust skikkelse i norsk musikkbransje. Han er nå aktuell med en plate som er spilt inn hos Athletic Sound i Halden og produsert av John Agnello. Foto: Jørn Veberg / Promo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens ambisiøse nordmenn flykter hjemlandet for en smak av amerikansk suksess, har New Jersey-fyren Luke Elliot svømt mot strømmen - han kom seg til Norge for å slå gjennom.

Men hva får en hobbymusiker med en drøm til å si opp selgerjobben og ta første flyet til - nei, ikke London, men - Halden?

- Jeg valgte ikke dette stedet. Det bare skjedde, forklarer Elliot. Aldri utenlands Han er alltid dresskledd, men Elliot er en ekte arbeiderklassegutt.

Han vokste opp på feil side av Hudson-elva, har jobbet siden han var elleve år gammel - som alt fra avisgutt til sigarselger - men hadde aldri penger nok til å oppleve utenlandet.

Det fikk han riktignok mulighet til etter et tilfeldig møte med VG-kommentator og tidligere Beat-redaktør Eirik Mosveen på konsert i New York åpnet døren til Norge. Mosveen skrev varmt om Elliot, hvilket førte til at han ble invitert til å spille på Kampen Bistro i Oslo.

- Jeg hadde nettopp sagt opp jobben min og hadde aldri vært i utlandet, så jeg tenkte «Fuck it, let's do this».

I mørket Fjorårets Oslo-debut fikk Knut «Euroboy» Schreiner til å si «Wow!», norske musikere til å ville jobbe med americana-talentet og det Halden-innspilte albumet Elliot slapp sist uke ga Dagbladets anmelder «følelsen av en instant klassiker» og en grunn til å rulle sekseren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.