Lykkelig Lene Marlin foran jublende fans

En smilende Lene Marlin holdt lørdag ettermiddag minikonsert og signerte plater foran elleville fans på et stappfullt Oslo City.

Kjøpesenteret var smekkfullt av fjortiser som hadde sikret seg de beste plassene timer i forveien. Noen hadde sågar stilt seg i kø utenfor senteret tidligere på dagen. Klokka 14.10 entret Lene Marlin scenen, og jubelen sto i taket.

Blitzlamper blinket, videokameraer surret og ungjenter sendte tekstmeldinger. Bare minutter tidligere hadde alle fått streng beskjed om at det var forbudt å ta bilder, videoopptak og bruke mobiltelefon.

- Det er godt å være tilbake, smilte Marlin, og dro i gang fire låter fra sitt nye album «Another Day» før hun sa «takk for meg» og gikk av scenen igjen.

Debutkonsert

Minikonserten lørdag var riktignok kort, men så likevel ut til å varme fansen godt i det kjølige høstværet. Mellom hver låt mottok 23-årige Marlin klapping og jubel. Med seg på scenen hadde hun en trommeslager, en bassist og to menn på gitar, mens hun selv satt med sin kassegitar på en krakk.

Konserten var faktisk Lene Marlins første offisielle konsert med fullt band på norsk jord. I august spilte hun to akustiske sanger uanmeldt på en liten kafé i Oslo. Tidligere denne måneden deltok hun under en konsert i Italia, der hun framførte singellåten «You weren't there» foran 20.000 italienere.

Det er over fire år siden hennes debutalbum «Playing my game» kom ut. Siden har hun solgt nærmere to millioner eksemplarer av platen, men har holdt seg unna rampelyset. Inntil lørdag da hun valgte å spille gratis foran elleville fans på Oslo City.

- Spesielt

- Det er en smule spesielt å debutere på denne måten, innrømmet Lene Marlin overfor journalistene som fikk audiens hos henne mellom konserten og platesigneringen.

- Jeg vet mer om platebransjen nå, konstaterte hun.

Marlins nye album «Another Day» har blitt godt mottatt av kritikerne og fansen.

- Jeg ser at folk tar godt imot den nye platen min. Jeg er fornøyd og glad, og koser meg. Det er kjempebra at folk har tatt vel imot meg, sa Marlin.

Triste sanger, glad jente

Den nye platen er mer melankolsk og mørkere enn hennes debututgivelse.

- Dette er triste sanger, ja. Men jeg er utrolig glad, smilte Marlin, og forklarte at hun må sette seg inn i en stemning for å kunne jobbe fram sangene.

Hun røpet at hun skriver noen gladlåter også, men at det er umulig å si noe om de blir med på hennes neste plate.

Deretter var det platesignering, og Marlin-fansen kappet om å komme først i køen også der for å sikre seg autografer på plakater og plateomslag.

(NTB)

STRÅLTE: Lene Marlin sa det var godt å være tilbake.
FANSKARE: Lene Marlin holdt en minikonsert på kjøpesenteret Oslo City lørdag. De fremmøtte fikk høre fire låter fra hennes nye album, inkludert singellåten «You weren't there». Etter konserten signerte Marlin den nye CD-en sin, «Another Day».