Lykkelig som liten

BERGEN (Dagbladet): - Jeg kan ta med meg legendestatusen, men orker ikke bagasjen som følger med de store konsertene, sier Led Zeppelin-vokalist Robert Plant (52). Bergen er stor nok.

Robert Plant, en av 70-tallets store stemmer, orker ikke alt styret som store konserter fører med seg. Han foretrekker småkonserter i Bergen, og i andre mindre byer verden over.

I motsetning til tunghørte stadionrockere som The Who, sverger Plant til små klubber med atmosfære og steder med karakter.

- Ikke behøver jeg å forlange så mye penger, heller, og jeg er sikker på at jeg er lykkeligere enn Pete Townshend i The Who, som spiller for 15000 på sine konserter. Etter 32 år i rockebransjen er det slik jeg vil ha det nå, hevder Plant som deler manager med Who.

Må lære nye vitser

Plant har ikke spilt inn noe nytt soloalbum siden 1993. Sist gang han lot høre fra seg på plate, var det sammen med Zeppelin-kollega Jimmy Page på Page & Plant-albumet «Walking Into Clarksdale» i 1998.

I juli skal han gjøre en konsert med Page (57) på Montreux Jazz Festival. Men noe ytterligere Page & Plant-samarbeid er det foreløpig ikke snakk om.

- Vi må lære noen nye vitser først, fleiper Plant, en av rockhistoriens mest berømte sangere.

Bergen-venn

Nå turnerer imidlertid Plant i Europa og USA med et nytt band, His Strange Sensation, bestående av musikere med bakgrunn fra blant annet The Cure, Portishead, Page & Plant og bandet til Sinead O'Connor.

Plant synger et knippe Zeppelin-låter på konsertene, men det er coverlåter som opptar ham mest for tida. I februar kommer plata med Robert Plant & His Strange Sensation.

Plant har blitt noe av en Bergen-venn. Han gjestet Bergen Music Fest også i fjor, den gang sammen med det rufsete hobbyprosjektet The Priory of Brion. Men han avviser at det er mer alvor nå som musikerne er mer drevne

- Tvert imot er det morsommere, sier Plant.

Han omtaler bandet sitt som en cocktail av skrekk og frykt.

I dag spiller Robert Plant og His Strange Sensation i Stavanger.

NYTT BAND: I går avsluttet Robert Plant & His Strange Sensation Ole Blues med intimkonsert på Maxine - han trives best i det små.