Lykkelig uten karriereplaner

- Jeg har egentlig ikke noen bestemte mål med karrieren min, innrømmer Sissel Kyrkjebø overfor Dagbladet. Om to uker gjør hun et nytt stunt: da synger hun med verdens ledende jazzsanger i hjembyen.

Dagbladet møtte Sissel i behagelige og solfylte omgivelser på Nordnes i Bergen i går. Tidligere i år kom meldingen om at arbeidet i USA med det neste albumet ble avbrutt. Da hadde Team Sissel jobbet i to år og brukt seks millioner kroner på prosjektet. Nå jobber de med produsentteamet Stargate i Trondheim og med Jørn Dahl i DiscLab i Oslo. Ambisjonen er at en CD skal gis ut til høsten.

Manglet hits

- Det er klart at arbeidet fram mot den nye plata har vært frustrerende iblant. Men det er ikke uvanlig i vår bransje at ting tar en helt ny dreining. Derfor tar jeg forandringene med stor ro, sier Sissel.

Hennes manager Arne Svare avdramatiserer «utflaggingen» fra USA.

- USA-innspillingen ble avsluttet i fjor og det var hele tida meningen å supplere med to- tre skandinaviske innspillinger. Det er heller ikke noen hemmelighet at vi mente det manglet låter med radiopotensial.

Fikk stjernetilbud

Hun er blitt 30 år. Over 15 av dem har hun tilbrakt i rampelyset. Hun lever et dejligt liv på den danske landsbygda med mann og to barn. Vel og bra. Men:

- Kunne du ha vært verdensstjerne i dag om du hadde satset på de riktige tingene til rett tid?

- Det der er helt umulig å si noe om. Det ville vært knallhardt arbeid, og fortsatt ville det blitt veldig «hvis og hvis». Og det spørs om jeg hadde vært den personen jeg er i dag. Jeg fikk et tilbud fra en amerikansk stjerneprodusent da jeg var rundt 18 og det kan jo hende det hadde blitt til noe. Men det kan like godt hende at jeg da hadde gått glipp av «Titanic»-prosjektet, ikke sant? Jeg er såpass tilfreds med livet mitt nå. Det er det som ligger foran meg som er spennende, sier Sissel Kyrkjebø.

Mye lek

I løpet av de siste årene har Sissel jobbet med et bredt spekter av artister og prosjekter som for eksempel Placido Domingo, Warren G, «Titanic» og Julekonsertene. En trenger ikke å være imagekonsulent for å se at repertoarvalget spriker i alle retninger. Men det er akkurat slik Sissel vil ha det.

- Jeg har alltid vært åpen for at det kan komme inn prosjekter som er spennende, og som er helt ulike hverandre. Det må kanskje være en helhet, men det er fint med avstikkere også. Det er kanskje slik jeg skal være. Jeg vil ikke bli altfor opphengt i planlegging heller.

- Poenget er at jeg har et fantastisk yrke der jeg får leke meg mye. Karrieren har kanskje ikke bestemte mål, men jeg har alltid gjort det jeg har lyst til å gjøre.

Jeg kjenner da heller ikke til noe annet liv enn dette. Min arbeidserfaring er arbeidsuke i et elektrofirma i 8. klasse. Ja, og så var jeg avisbud en stund, sier Sissel og ler.

Diana Krall

Stjernen er nå i hjembyen med barna Ingrid (4) og Sara (9 md.) for å få med seg 17. mai-feiringen. Men også for å forberede neste konsertoppdrag. Under Nattjazz 31. mai skal hun i en enorm skipshall på Nordnes gi to konserter sammen med verdens mestselgende jazzartist, kanadiske Diana Krall. Billettsalget har vært så forrykende at det nå er satt opp ekstrakonsert med de to tidligere på kvelden den 31.

- Jeg fikk tak i to av platene hennes for et par år siden og falt pladask for den fantastiske stemmen. Så viste det seg at vi hadde samme management i USA. Vår felles manager der borte mente at vi absolutt burde gjøre noe sammen. Så vi møttes i Paris tidligere i år for å se om det var noe «connection» mellom oss. Og god kjemi var det så absolutt, sier Sissel Kyrkjebø.

Sissel og Krall gjør hver sin avdeling, før de møtes til felles dyst på standardlåtenes brede vei. Hvilke låter de gjør sammen er ikke klart ennå. Og iik, Sissel har for sin del ikke begynt å øve ennå.

- Nei, det må jeg snart gjøre. Vi har ikke bestemt oss for mine låter ennå. Men jeg kommer til å presentere nytt materiale også.

HJEMME IGJEN: Sissel Kyrkjebø har tatt meg seg barna Ingrid og Sara til Bergen for å feire 17. mai.