Lykkelige Luciano

STOCKHOLM (Dagbladet): Luciano Pavarotti (63) er stupforelsket i sin 35 år yngre tidligere assistent, Nicoletta Mantovani. Nå vil han ha barn med sin kjæreste. Hans kjærlighet koster ham trolig 800 millioner kroner.

Det er nemlig den ubeskjedne summen eks-kona Adua krever av ham etter 35 års langt ekteskap. Og hun gir seg ikke med det: Hun krever også halvparten av alt hennes eks-mann tjener resten av livet.

{ndash}Før gikk jeg rundt, smilte falskt og spilte lykkelig. Da jeg og Nicoletta fant hverandre, endret livet mitt seg fullstendig. Jeg er meget lykkelig nå, og er jeg lykkelig, er min stemme lykkelig, sier Luciano Pavarotti, verdens fremste tenor.

Sammen hele døgnet

Han har langt på vei akseptert eks-konas krav. Han har allerede gitt henne gigantslottet som ligger i hans hjemby Modena i Italia.

Selv bor han på den andre siden av byen på sin store hestefarm {ndash} samt i Monte Carlo og New York.

Dagbladet møtte Pavarotti og Mantovani i Stockholm denne uka, der de to pludret rundt som bare et svært forelsket par kan gjøre. Da han snakket om sin utkårede til pressen, nærmest sang han «Nico-letta».
I de nærmeste dagene hviler stjernetenoren ut på sitt sommersted ved Rimini, før han kommer til Oslo torsdag. Lørdag står han på scenen i Vigelandsparken sammen med 520 sangere fra Verdenskoret.

Og ved hans side i Oslo er hans elskede Nicoletta {ndash} alltid.

{ndash}Vi er hos hverandre 24 timer i døgnet. Hvis jeg våkner om natta og ikke finner min Nicoletta i senga, blir jeg grepet av panikk. Jeg er så glad i henne... Vi kjeder aldri hverandre. Hun er den beste å konversere med, den beste doktoren {ndash} den beste venn du kan tenke deg, forteller Pavarotti til The Times.

{ndash}Jeg er ingen far

Den 63 år gamle bestefaren har tre døtre som alle er eldre enn Nicoletta: Lorenza (37), Christina (33) og Giuliana (32). De har i likhet med sin mor et ambivalent forhold til sin far og hans nye kvinne.

{ndash}Mine døtre ser på meg som en venn. Ikke som deres far, dessverre. Mer som deres bror. Hvis man skal være sikker at de ikke skal gjøre det de vil gjøre, er det like bra å si at de må gjøre det. De gjør alltid det motsatte av det jeg sier, og hører aldri på meg. Vi er fortsatt på det nivået, sier Pavarotti.

Ryktene om hans mange elskerinner har alltid svirret rundt den svære italieneren. Selv avviser han ryktene med at han er godt vant med å være sammen med handlekraftige, vakre kvinner.

{ndash}Jeg lever et svært slitsomt og privat liv. Jeg omgir meg med svært få personer, og lever så rolig og tilbaketrukket det er mulig å gjøre for meg. Det flotteste jeg kan gjøre er å gjemme meg bort i en kirke sammen med Nicoletta.