Lykken er Luke

Drew Barrymore har vært gift i 51 dager, vært forlovet med rockestjerner og slitt med dop- og alkoholproblemer. Innimellom har 24-åringen spilt i et titalls filmer. Nå har hun funnet lykken i livet - skuespilleren Luke Wilson.

- Skuespillere er gærne og kaotiske mennesker, mener Drew - og jeg er selvfølgelig ett av dem. Galskapen yrket fører med seg gjør det vanskelig for oss å opprette stabile forhold.
- Da jeg traff Luke Wilson, var det kjærlighet ved første blikk, ivrer hun.

- Det hadde jeg aldri opplevd før. Jeg visste at jeg hadde sjansen til å finne lykken med Luke, så jeg jobbet for å bli mindre komplisert. Nå tenker jeg før jeg snakker. Jeg kan nemlig være temmelig frekk og fæl i kjeften, og det leder ofte til krangel, sier Drew Barrymore, kinoaktuell med «Evig din», julefilmen basert på Askepott-historien.

Nei til ekteskap

Drew bor med Luke i Hollywood Hills, men noe ekteskap blir det ikke med det første.

- Jeg tror ekteskap dreper romantikken. Man tar hverandre for gitt. Min største tabbe var å gifte meg så ung. Det er stor forskjell på et bryllup og et ekteskap.

- Det jeg lærte av mitt første ekteskap var å stille spørsmålet: «Er jeg en god eller dårlig person når jeg er sammen med kjæresten min? Noen forhold fikk fram mine verste sider. Luke bringer fram det beste i meg.

Drew er fremdeles venn med eks-kjæresten Eric Erlandson, bedre kjent som gitaristen i Courtney Loves band, Hole.

Er det en som vet hva kjendislivet krever, så er det Drew Barrymore. Hun har vært profesjonell skuespiller fra hun var elleve måneder gammel (i reklamefilm) og ble verdensberømt i Steven Spielbergs «E.T.» fra 1982.

Fæl oppvekst

Bare ni år gammel oppdaget hun Hollywoods bakside og ravet full rundt på premiere-fester. Ti år gammel røykte hun hasj for første gang. Året etter sto kokainen for tur. Selvmordsforsøket kom i en alder av 13. Da hun fylte 14 hadde hun allerede vært på avvenningsklinikk og var å finne på Hollywoods svarteliste.

- Jeg var arbeidsløs og måtte livnære meg med å skure toaletter og vaske golv, minnes hun. - For jeg hadde brukt opp pengene jeg tjente som barnestjerne på drugs. Men så gikk det opp for meg at jeg bare måtte kjempe meg tilbake til filmen.