Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lykken sprakk

Ekteskapet mellom Hollywood-paret Jennifer Garner og Scott Foley sprakk etter hennes gjennombrudd som actionheltinne. Etter «Daredevil» får hun egen film.

LOS ANGELES (Dagbladet): Etter hennes medvirkning i tv-serien «Felicity», hvor hun også møtte Scott Foley, løftet karrieren seg. Hun har lenge hatt stor suksess med tv-serien «Alias», og Garner og Foley har blitt sett på som det perfekte unge paret i filmbyen. Det var inntil Foley flyttet ut av deres hjem i Pacific Palisades og kalte sin nye korte frisyre for «frihetssveisen».

I motsetning til Garner, som også er å se i armene på Leonardo DiCaprio i «Catch Me If You Can», har Foley slitt med karrieren. Hennes opptil 16 timer lange arbeidsøkter, inkludert mye trening, har ikke gjort forholdet enklere, men pressemeldingen fra de to om at de ville gå hver sin vei, kom likevel overraskende. Flere rundt paret hevder at ekteskapet ikke tålte suksessen til Garner.

Ny actionhelt

Den tidligere ballettdanseren fra Virginia, som fyller 31 år torsdag, hadde aldri sett for seg å bli Hollywoods nye kvinnelige actionfigur. I tenåra ville hun bli poet og spille saksofon, og hadde bibliotekaren på skolen som sin helt. Hun syntes at festing var sløsing med tid - og konsentrerte seg over bøkene - og etter hvert om den lokale teaterscenen med tolkninger av Strindberg, Shakespeare og Ibsen.

I dag er hun på det store lerretet som Elektra i «Daredevil», som i likhet med en rekke nye actionfilmer fra Hollywood er basert på en tegneseriehelt. Ben Affleck prøver seg som selve Daredevil, men hans kjæreste Elektra overbeviser mer. Så mye at hun allerede får en egen film som actiondronning, akkurat som Halle Berry trolig får etter sin tolkning i siste James Bond som spionen Jinx.

- Det er vel ikke riktig å si at alt er klart for en Elektra-film, men jeg er med hvis det blir aktuelt, bekrefter Garner overfor Dagbladet.

«Hollywoods vakreste»

Sin mangeårige studiedisiplin bruker hun nå til å lære seg nye stunts foran kamera. Liknende luftferder som Keanu Reeves brukte seks måneder på å lære seg for «The Matrix», gjorde Garner fra scene til scene under innspillingen av «Daredevil».

Etter filmen har både hennes karriere - og liv - fått en helomvending. Men allerede før filmen kom ut, hadde enkelte medier utropt henne som en av de vakreste kvinnene i Hollywood. Og Ben Affleck hadde også gjort det klart at han var overrasket - og sjarmert - over at hun ikke ser sin egen skjønnhet.

- Hvem går rundt og tenker at noen har sagt at du er en av de vakreste i verden? Det blir bare for dumt. Tenker du på det, går det utover helsa, sier Garner.

- Men jeg synes det er mer tiltrekkende hvis du er sexy - og ikke bruker det bevisst.

EGEN FILM: Etter jobben som Elektra i den kinoaktuelle «Daredevil», vil Jennifer bære en actionfilm alene.
SEPARERT: Hollywood-paret Jennifer Garner og Scott Foley giftet seg i oktober 2000. Nå går de fra hverandre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media