Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Lykkepillelandet Norge i rødt, hvitt og forbannelser

Er oppskriften på lykke å være sint?

EKSEMPEL PÅ LYKKELIG NORDMANN: Carl Ivar Hagen er vårt store forbilde innenfor lykkelandet Norge. Han elsker Norge og alt som er norsk, men han liker seg også i Syden. En ekte nordmann. Foto: NTB Scanpix.
EKSEMPEL PÅ LYKKELIG NORDMANN: Carl Ivar Hagen er vårt store forbilde innenfor lykkelandet Norge. Han elsker Norge og alt som er norsk, men han liker seg også i Syden. En ekte nordmann. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Meninger

Lykke. Vi bor i verdens lykkeligste land ifølge den årlige rangeringen fra FN. Lykkelige vi? Jeg skal gi deg lykke, jeg, FN. Nå er FM-sambandet straks nedlagt over det ganske land ettersom våre forskrudde folkevalgte fra Norges Kommunistiske Høyrevridde Erna Thor Gjermund Stat trer DAB-faenskapen nedover hue på oss. Kaller du det lykke? DAB er en trussel mot vår velstand, beredskap, fred og frihet. DAB-tøvet er ikke lykke, men lykke til. Den jamne nordmann dropper nemlig å kjøpe inn det nye vrøvlet ettersom vi bare får formatert musikk og pludring fra egosentriske ungdommer som fortsatt tror de er russ. Jeg blir så lykkesliten.

Lykke. I går sentrumslangs i Oslo og i løpet av 20 minutter ble vi bedt om penger åtte ganger, ja folk kom med bilder av barna sine og ba nesten på sine knær. Kaller noen dette for lykke, hæh?

Lykke. Trikken var forsinket også.

Lykke. Verdens poesidag i går, noen som sendte meg et dårlig dikt? Hæh? Lykke my ass, vi som har et landslag i fotball som er tatt over av en traust svenske. Lykke i Norge, nei den kan du dra langt ut på landet med. Lykke på landet? Nei, det tror vi ikke noe på. Er det en lykke å se bygdedyret fråde?

Lykke. Kan den kjøpes på polet, i bakgatene eller spises via piller? Lykke i Norge? Hæh? Lykke, er det å følge med på hva de komplett sprø folkene på sosiale medier og i Det hvite galehus? Lysglimt. Hæh? Lykke i Norge. Nei, lykken er vår ulykke. Vik fra oss. Vi som har bidratt til at Moder Jord nå ligger i respirator med kols fra bergarten peridotit og langt ut i FC Ozonlaget.

Lykke. Kan ikke måles, det er ikke lykke at vi har 6 elbiler, nitten hytter, flere smarttelefoner enn IQ. Lykke er ikke å gå på ski, lykke er ikke å be til Gud eller Allah den gamle balla (obs, nå blir det slutt på lykken).

Nei, slutt å mase om lykke i Norge. Hmm, men vent litt. Jo, lykke er et vak. Lykke er et vindpust. Lykke er demokrati. Lykke er en hånd å holde i. En dram å drikke. En verden å hate. En neve lys mer. Og, nå sier jeg høyt i redaksjonen til diverse sjefer av noen lykkejegere: hippie, hippie shake.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media