Lykkerus på Sørlandet

Det er noe jeg har glemt. Jeg glemmer hele tiden noe, denne gangen holdt jeg nesten på å glemme Dr. Winther. Enda et navn i vår lange liste over leger som etterhvert begynner å bli lang, kanskje altfor lang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han heter ikke engang Dr. Winther - en stund het han Ludviksen, men det likte jeg ikke så jeg kalte ham Dr. Brodin. Det var såpass bra at han ble hetende Dr. Brodin til han forsvant under delete-knappen på datamaskinen for å gjenoppstå, eller snarere bli gjenfødt som Dr. Winther. Hans virkelige navn vil jeg ikke ut med, for Kristiansand er en liten by og i små byer skal man vokte seg vel for å fortelle sannheten. Kanskje han ble hetende Dr. Winther for da jeg bodde hjemme hos min fetter og kusine under krigen var det en huslege som het Dr. Winther. Sulfapreparatene var på den tiden et middel mot lungebetennelse og da min kusine fikk lungebetennelse skrev Dr. Winther ut Sulfa. Men han glemte å tilføye at man måtte drikke store mengder vann - resultatet var at nyrene hennes brant opp og hun døde. Vel - jeg følte meg nokså sikker på at Dr. Winther var en utsending fra Eldbjørgs hovedkvarter for å se at alt fungerte etter forskriftene. Det skjedde forøvrig før jeg ble koblet til en respirator, en «Lifecare PLV-100».

HAN ER EN SÅKALT OPPSØKENDE primærlege og anbefalt som meget dyktig, og fikk høre om mitt høye cortisonforbruk; som er et middel for å holde den enda høyere slimproduksjonen i sjakk. En av bivirkningene, eller en av de talløse bivirkningene til cortison er såkalt frittsvevende eller frittflytende angstanfall, som det er vanskelig å lokalisere eller sette noen navn på. Det er rett og slett som om nervesystemet begynner å bryte sammen og du kjemper mot en usynlig fiende som er ute for å ta knekken på deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer