Lynch på nett

David Lynch vil lage kortfilmer for nettet. De første kommer til sommeren.

David Lynch er engasjert av shockwave.com til å lage en animert kortfilmserie spesielt for nettet. Tittelen på serien er «Dumbland».

Lynch er en av Hollywoods best kjente regissører. På norske kinoer akkurat nå går «The Straight Story». Tidligere har Lynch laget kultfilmer som «Blue Velvet», «The Elephant Man» og «Wild at Heart». Han sto også bak den populære TV-serien «Twin Peaks».

- Den nye serien skal være ganske grov, men på en sofistikert måte, sier Lynch. Om han mener innholdet i serien eller animasjonsteknikken han akter å bruke, er ikke klart.

For Lynch er dette en måte å gå tilbake til sine første år som regissør, og samtidig ta i bruk nye tekniske hjelpemidler. - Jeg begynte som maler, så begynte jeg å gjøre animasjon. Flash-animasjon er virkelig interessant, sier han, og legger til: - Jeg kommer til å prøve å gjøre det selv.

Flash-animasjon er en avansert animasjonsteknikk til bruk på internettt. Blant annet tillater den brukeren å påvirke animasjonen.

Kortfilmene skal være på omkring tre minutter hver. Til premieren i juni planlegger Lynch å ha ferdig 15 episoder, deretter kommer det en ny episode omtrent hver annen uke.

anne.helene.molaug@dagbladet.no

KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: David Lynch vil lage film for nettet