Lynskarpt skrift om EU

Hans Magnus Enzensberger (81) er ute med en ny bok.

MAKTSENTRUM: President Herman Van Rompuy i European Council taler til The European Parliament i Brussel i slutten av juni. Han har mange problemer han skal takle i disse dager.   REUTERS/Thierry Roge
MAKTSENTRUM: President Herman Van Rompuy i European Council taler til The European Parliament i Brussel i slutten av juni. Han har mange problemer han skal takle i disse dager. REUTERS/Thierry Roge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Hans Magnus Enzensberger, født i 1929, nå bosatt i München, poet, redaktør, utgiver, essayist og så videre har også bodd i Italia, USA og på Kuba, og naturligvis en rekke steder i Tyskland.

Han har vært tidsskriftutgiver, Kursbuch fra 1965 til 1975, fra 1985 til 2007 var han utgiver av Die Andere Bibliotek sammen med Franz Greno. I 1980 grunnla han tidsskriftet TransAtlantik.

Enzensberger har også bodd i Norge i to perioder, på slutten av 1950-åra i Stranda, og i begynnelsen av 1960-åra på Tjøme.

Forlagspioner I Norge redigerte han redigerte romanserien Cappelens Moderne Klassikere, her kom Samuel Becketts romaner, Robert Musils «Unge Tørless», Sherwood Andersons «Winesburg Ohio», Jean Genets «Tyvens dagbok», Thomas Wolfes «Finn veien, engel», Jean-Paul Sartres «Kvalmen», Jorge Luis Borges' «Labyrinter, Kafkas fortellinger for bare å nevne noen av titlene.

Enzensberger har beriket offentligheten i Norge med essayet «Norsk utakt», også trykt i essaysamlingen «Akk, Europa». Seinere analyserte han norske medier og fant ut at den store verden var fraværende. Siden Norge har sine største inntekter fra salg av en vare som er, mildt sagt, nært knyttet til verdensomspennende konflikter fant han det paradoksalt at norske medier var uinteressert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer