Lyriske blinkskudd

Hildegunn Dale avsluttar trilogi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Trass ein tittel med eit nedslite ordspel på engelsk og ei litt tafatt opning av denne boka, som har undertittelen «Ei historie», møter me i denne boka ein poet med evner til å skape linjer med sterk poetisk kraft.

Det inspirerte

Nett som me har sett det i dei to føregåande samlingane hennar. Samstundes er det framleis slik at eg som lesar slit med ein ambivalens. For her er òg noko stillferdig konstruert, irriterande oppstylta og omstendeleg vagt over nokre av desse bileta.

Det er som om ho ikkje stoler nok på at ho verkeleg kan, på det ho kan, på bileta som strøymer ut av henne i ein konkret og samanhengjande vakker flyt. Det er som om ho vil så tydeleg meir, vil noko anna, noko som ennå ikkje er erobra. Difor ambivalensen; fordi det også er noko sympatisk ved det å ikkje slå seg til ro med det ein har funne.

Ved Seinen

Men det forstyrrar dikta. Det kan sjølvsagt vera bra med ei forstyrrande uro, men her vert det eit element av vilje som kolliderer med det inspirerte, for å bruka nokre litt gammaldagse (og gode) omgrep.

Så er det sagt: Resten er godord! For Hildegunn Dale kan vera glimrande.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer