Lyriske frispark

Lyriske lissepasninger og en sleik av rock\'n roll. Tom Stalsbergs fotballdikt treffer mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kronprinsen skal ikke være interessert i fotball, sies det, men både slottet og vi vet at kongeriket aldri vil få en konge som forteller pressen at han kjeder seg på Ullevål stadion. Hvis han er interessert i statue...

Tom Stalsberg kunne skrevet dikt om dette. Men det har ikke poeten gjort. Tom Stalsberg er fra Eidsvoll, som ikke kan ha vært rare plassen, i og med at han skriver mest om Manchester. Ikke en bokstav om at Svein Bakke spilte for Eidsvoll Turn. Nei, hvorfor det? Hvem ville trodd på jomfrufødselen hvis den hadde funnet sted på Toten...

Tom Stalsberg er fotball-opportunist så god som noen, en fan av godt gammelt, salig merke. Helt opplagt i slekt med de emissærfrelste på sør- og vestlandet, bare at i hans penn er den store hvite flokk rød... Og han er like frekk som Pontopidans forklaringer og rimer vilt på klassiske strofer som han forutsettes kjent.

Ikonografien er like klar - bare at erkeengelen Gabriel her heter George Best, St. Peter må være Bobby med hentehåret, og Vårherre den allmektige Matt Busby. De gjenlevende etter -58-ulykken ble kalt Busby Babies. Han var Faderen og de hans barn. Tom Stalsberg formidler dette som ekte søndagsskolegutt, svært troverdig. Han har himmelen på kroken og tauer det hele trygt og godt hjem til Eidsvoll, til kameratene og fatter\'n.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer