LEDER

Lysbakkens åpne dører

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

SV-leder Audun Lysbakken kaster seg for alvor inn i kampen mot unødvendig byråkrati og meningsløs målstyring i offentlig sektor. I en kronikk i Klassekampen karakteriserer han systemet som et «stivbeint, målstyrt monster», som elskere av velferdsstaten må avlive. Det er et tabloid-språklig anslag han naturligvis får oppmerksomhet for i ei avis som lenge har engasjert seg i kampen mot bruk av markedsmekanismer i offentlige tjenester.

Men verken Lysbakken eller Klassekampen er alene om å beklage styringsprinsipper som gjør at offentlig ansatte bruker mer tid på å dokumentere hva de gjør enn å bedre kvaliteten på det de er satt til å gjøre. Det har dagens regjeringspartier bedrevet med hell i sin opposisjonstilværelse, støttet av frustrerte akademikere på ulike nivåer. Ukentlig har vi lest kronikker av særdeles skriveføre professorer som har klaget over mangelen på faglig rom. Mye av kritikken er berettiget. Mange offentlig ansatte observerer daglig eksempler på dårlig ledelse og kritikkverdig ressursutnyttelse. Samtidig er det åpenbart at det skjer forbedringer på alle nivåer hele tida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer