Lysbakkens lureri

HØYRE OG MUSLIMHETS: Den uhistoriske alliansen som er oppstått mellom den europeiske venstresida og det ekstreme islam er ikkje mindre enn oppsiktsvekkjande.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NESTLEIAREN I Sosialistisk Venstreparti, Audun Lysbakken, utfaldar seg i kjent demagogisk stil i Dagbladet 5.mai. Han eglar seg inn mot Høgres landsmøte for å fortelja korleis partiet bør tolke sine eigne slagord. Blant anna vil han «vri» begrepsinnhaldet i «fridom - ansvar - mangfald» til å passe sitt eige politiske syn i spørsmål som vedrører innvandring og integrasjon, kultur, religion og fridom. Ei herleg smørje med klipp og lim, der han stig ned frå det høge og vil ha «svar» - ikkje til SV, men svar til Norge . Det skulle ikkje undre meg om han snart dukkar opp med ei førelesing om at sosialismen er meir liberal enn liberalismen.I ingressen skriv han at Høgre-landsmøtet «må svare på om partiet vil stå opp for det flerkulturtelle Norge, eller bidra til Frps innvandrerfrykt og Hallgrim Bergs muslimhets.» Høgre og Frp kan sikkert svara for seg, men eg ber om ordet for å distansere meg mot dei karakteristikkane som Lysbakken plasserer på meg, «fordomsfull og fremmedfiendtlig.» Rett nok prøvde han det same då han møtte i Holmgang på TV2 den 28.februar. Temaet var: «Er det radikale islam en fare for Europa?» Trass i iherdig innsats for å «forklare» kor bra islam og innvandringa er, og kor ille Berg og Jensen var, som ingenting forsto, gjekk det såpass ille for Lysbakken at han sette baklengsrekord i norsk fjernsyn med tapssiffer 2-98.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer