Lyser bransjen i bann

HALDEN (Dagbladet): - Det er litt deilig å kunne vise plateselskapene finger'n og bare gjøre det selv. Vi er stolte av at dette er en independent-utgivelse, sier Bjørn Kulseth og Roy Lønhøiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi forsøkte ikke så voldsomt hardt å få napp. Jeg har gitt ut flere plater med Contenders på EMI, og Roy debuterte hos Sony. Deres interesse for country på norsk var ikke stor, selv med suksessen til Hellbillies. Derfor la vi egne midler i potten og søkte om penger fra Kassettavgiftsfondet, forteller Bjørn Kulseth.

- Det må da være marked for andre norske band enn de som prøver å likne mest på De Lillos, undrer Roy Lønhøiden. I går spilte Kulseth & Lønhøiden Almenning på Down On The Farm-festivalen i Halden, byen der Metodistkirken og Esso-stasjonen ligger vegg i vegg. Gutta foretrekker at vi møtes på kirketrappa.

Hedmark, Tennessee

Bandet ble skapt da Contenders fra Flisa med brødrene Stein og Bjørn Kulseth i spissen møtte Hillbilly-trubaduren Roy Lønhøiden og teksforfatter Thor Martinsen fra Kongsvinger. Hedmarkingene har skrevet låter og øvd i to år før de brukte et par helger i et billig studio.

- Takket være en ivrig radio-DJ er den allerede utsolgt på Kongsvinger, flirer Lønhøiden.

Han sier at idealismen og «misjoneringa» er viktigst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer