Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lyspunkt fra Molde

Fra Molde via Stockholm kommer en ung kvinne med god orden i folk- og country-sysakene.

CD: Det er tøffe tider for svensker i Rosenes by, men muligens bedre tider for moldensere i Sverige.

Før vi rekker å si Ani DiFranco, må det sies at den Stockholm-bosatte moldenseren Ane Brun (26) med «Spending Time With Morgan» har en langt bedre sesongåpning enn de blåkledde ballsparkerne på Røkkeløkka.

Bruns debutalbum er en overveiende akustisk og transatlantisk sanger/låtskriver-affære i folk- og countryavdelingen.

Den framstår med høy «spot-the-influence»-faktor, men byr samtidig på flere pene låtprestasjoner og smakfull backing fra svenske musikere.

Det er ikke grensesprengende å la seg inspirere av Nick Drake, Joni Mitchell, Sandy Denny og Fairport Convention og mer samtidige navn som nevnte DiFranco, Kristin Hersh og Beth Orton. Men nettopp derfor er det desto mer fascinerende at Ane Brun virkelig overbeviser når hun tar noen steg vekk fra opplagte og skoleflinke kassegitar-og-strykere-øvelser som «On Off» og i stedet gir seg hen og skriver countrylåter .

Åpningssporet «Humming One of Your Songs» er Nashville-country pakket inn i engelsk landsbystemning, «Shot My Heart» er en sår, intens ballade hvor steelgitaren gjør underverker, og «What I Want» har plukket opp et par triks fra så vel Gram Parsons som Lucinda Williams.

OVERBEVISER: Ane Brun overbeviser når hun tar noen steg vekk fra opplagte og skoleflinke kassegitar-og-strykere-øvelser.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media