Lyssabelen er trukket

George Lucas beskytter Jediriddernes rett til å bære våpen. Nå går han til kamp om lyssabelen.

Hjernen bak «Star Wars»-serien verner filmene sine godt. Nå saksøker han et medisinsk utstyrsfirma som kaller sin nyskapning i laserkirurgiredskap for en lyssabel, melder E! Online.

Jediriddernes våpen

Lucas hevder i søksmålet at Minrad Inc. bryter hans rettigheter til navnet «Light Saber». De fleste i denne galaksen vet at lyssabelen er Jediriddernes våpen nummer ett. Sabelen er en sverdlik høyenergistråle som med litt støtte av «kraften» kan blokkere laserskudd og skjære gjennom det meste.

George Lucas fant opp våpenet og navnet i 1977, da den første «Star Wars»-filmen kom ut. Siden har han brukt navnet for å selge millioner av leketøy til barn og voksne med Jedi-ambisjoner.

Skal stoppes

Da han fant ut at Minrad vil låne navnet, ble advokatene hentet inn, sjøl om de færreste foreldre vil kjøpe en høypresisjons kirurgilaser til sine barn.

- Alle feil i Minrads produkt vil trolig påvirke negativt og skade ryktet som Lucasfilms har skapt for varemarkedet under «Light Saber»-merket, står det i søksmålet.

Dagbladet.no

LEKETØY: Salg av effekter i forbindelse med filmer har blitt big business. Her en lyssabel i aksjon.Foto: SCANPIX
LEKETØY: Salg av effekter i forbindelse med filmer har blitt big business. Her en lyssabel i aksjon.Foto: SCANPIX Vis mer
LEKETØY: Salg av effekter i forbindelse med filmer har blitt big business. Her en lyssabel i aksjon.Foto: SCANPIX