Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lyst å leke Sith-herre?

Føler du deg klar for en kamp mot de onde krefter i en galakse langt, langt borte? Da er det bare å legge seg i hardtrening, mens du venter på det første Star Wars rollespillet for pc og spillkonsoller.

Traileren til «Star Wars episode 2» allerede?

Verdens første Star Wars rollespill for Pc og spillkonsoller er på tegnebordet. Bak står spillutviklerene BioWare og Lucasarts.

BioWare har tidligere utviklet andre rollespill, blant annet Baldur's Gate, og skal med sin erfaring utvikle det nye spillet. LucasArts, som eier lisensrettighetene til Star Wars, skal stå for markedsføring og distribusjon, i følge pressemeldingen.

I god Star Wars tradisjon, vil spillet ta opp de godes kamp mot galaksens onde krefter. Men vi vil ikke få se noen av de kjente figurene fra filmene. Spillets handling vil bli lagt omtrent 4000 år før Star Wars, episode 1.

Dette er en lite utforsket periode i Star Wars-universet, en periode dominert av Jediridderenes kamp mot de onde fiendene Sith.

Dr Greg Zeschuk i BioWare sier i pressemeldingen at han gleder seg til å lage et nytt kapittel i Star Wars historien.

Det er ikke første gang noen tar opp denne perioden. Dark Horse Comics minitegneserie, «The tales of the jedi», tar og for seg kampen mellom Jediridderene og Sith de samme 4000 år før Skywalker. Men perioden er sikkert åpen for flere tolkninger. Det er jo tross alt science-fiction.

STJERNELEK: Nå kan du spille deg til en galakse langt, langt borte
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media