Lyst å møte denne mannen?

Han har gjort gamle sangsnutter så gode som nye, og ikke minst - på en ny måte. Vi snakker om amerikaneren Moby.

Lyst til å møte Moby ansikt til ansikt, eller vinne album og annet stash? Delta i vår Moby-konkurranse!

Han fikk sin første hit i 1991 med låta «Go» en forkledd versjon av tittelmelodien til «Twin Peaks». Han har etter det havnet i Guinness rekordbok, som mannen bak den raskeste låta noensinne («I Feel It/Thousand»), gitt ut to album om dyrs rettigheter, og remikset tittelsangen til James Bond.

Platesuksess

Men det store gjennombruddet kom med albumet «Play» i 1999, hvor vokalinnspillinger fra tidlig dette århundret er remikset i moderne

<> Linker <>form, og hvor Moby spiller alle instrumentene selv.

Albumet har solgt over ti millioner eksemplarer på verdensbasis og vært en bortimot uuttømmelig kilde for velegnede musikksnutter i over 400 reklamefilmer, tv-vignetter o.l.

Og kritikerne jublet. «Dette er sjeldent nyskapende og helt, helt uimotståelig», skrev en overbevist anmelder i Dagbladet, og ga plata fem på terningen.

Konsertklar

I år kom han med det vanskelige «andrealbumet» etter suksessen, nemlig «18». Det har ikke fått en like ekstatisk mottakelse hos kritikerne.

«Moby har mistet sin magiske touch, og resultatet er en serie med vellydende selvfølgeligheter», mente dagbladets anmelder og ga plata en treer.

Men dedikerte fans fortviler nok ikke over at Moby mandag 7. oktober stiller i Oslo Sektrum. Med hjemmefavoritten Röyksopp som oppvarmende dj-er, er det duket for musikkfest.

Lyst til å møte Moby? To heldige vinnere får billett inkludert meet\'n\'greet med artisten. I tillegg deler vi ut album og annet Moby-utstyr.

Delta i vår Moby-konkurranse!

SPILLER I OSLO.</B> Moby står på scenen i Oslo Spektrum på mandag. Lyst å møte stjerneartisten? <a href="http://quiz.dagbladet.no/quiz.html?quiz_id=183">Kjør Quiz</a>