Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lyst på en utfordring, Hauge?

HVIS BELLONA

ønsker regjeringsskifte av hensyn til miljøet, da har selv en svært våken Frederic Hauge sovet i timen. I Dagbladet 19 oktober uttrykker Hauge misnøye med regjeringens miljøprofil, og antyder i andre medier at det nå er på tide med et regjeringsskifte. Det er en demokratisk rett å ønske seg en ny regjering og støtte Stoltenberg som statsminister, med LO på slep. Men ønsker Hauge mer forurensende gasskraft, færre ulv og pause i naturvernet? Sp, Ap og SV kommer til å bli en miljøfiendtlig allianse. Senterpartiet krever vernepause, og de sier nei til å ha en ulvestamme i Norge. Arbeiderpartiet presses av LO og partiets kraftsosialister som ønsker storstilt gasskraftverk med gårsdagens teknologi. Samarbeidsregjeringen, av Hauge døpt «Den verste miljøregjeringen noensinne», har så langt levert:

 Den største satsingen noensinne på ny fornybar energi

 Den største satsingen noensinne på forskning og innovasjon innenfor CO2-håndtering

 Mer vern av norsk natur enn noen andre regjeringer

 Et nei til oljeutvinning utenfor Lofoten og de mest sårbare delene av Barentshavet (for øvrig Bellonas hovedsak i valgkampen for fire år siden)

 Dessuten lager regjeringen nå en helhetlig forvaltningsplan for Barentshavet

I BUDSJETTET

for 2005 blir bevilgningene til opprydding i gammel forurensing økt med 25 prosent. Forvaltningsplan for Barentshavet forsterkes, arbeidet for villaksen styrkes og det satses kraftig på nytt skogvern. Vi har en Sem-erklæring med klare miljømål. Disse følger vi, og vi ønsker å spille på lag med miljøbevegelsen. De kan vente seg langt hardere kamper med en ny Stoltenberg-regjering. Men kanskje Hauge rett og slett er lysten på en tøffere utfordring?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media