- Lyst til å bli bondekjerring?

TV 2 skal friste gifteklare jenter i en bonderomantisk serie til høsten. Bøndene selv er skeptiske.

Tv-kanalen starter til høsten et program der kanalen skal forsøke å finne partnere til enslige norske bønder. Kanalen går nå i gang med å lete etter gifteklare bønder som vil være med på prosjektet.

- Vi lager dette programmet med den største respekt for deltakerne, og vi skal gjøre et seriøst og grundig forsøk på å finne partnere til dem. Vi skal ikke arrangere ekteskap, men legge forholdene til rette slik at gårdbrukerne selv kan finne kjærligheten, sier informasjonssjef Geir Mikalsen i TV 2.

Programmet bygger på et konsept som heter «Farmer wants a wife», som har vært sendt både i England og Belgia.

TV-kanalen søker etter gårdbrukere som ærlig og oppriktig er på leting etter en partner. De vil få en unik anledning til på kort tid å bli godt kjent med mulige livsledsagere. At Amors piler kommer til å treffe blink, vil likevel ikke TV 2 garantere for.

Mikalsen sier at bønder er like forskjellige individer som andre yrkesgrupper.

- Men bønder har i hvert fall lange arbeidsdager, sjelden ferie, bor på landsbygda og jobber mye alene. Derfor har kanskje mange av dem færre muligheter til å treffe den rette, sier Mikalsen.

Programserien skal være rørende og romantisk, men også ha humor og glimt i øyet.

- Dette virker rimelig suspekt på meg. Det som har med kjærlighet å gjøre må komme andre veier enn gjennom et TV-program i en kommersiell kanal, sier leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag Geir Grosberg til NTB.

Han er redd for at et slikt program vil kommersialisere følelser, og vil på det sterkeste advare enslige bønder å hoppe på prosjektet.

- Jeg tror at et slikt program vil være med på å stemple bondenæringen som en litt gammeldags og enfoldig næring. Jeg har ikke mye til overs for slike ting, det får litt komikkens skjær over seg for meg. De burde heller søke etter budeier. Det er blitt mange flotte gardkjerringer på den måten gjennom flere generasjoner, sier Grosberg.

(NTB)

<B>IKKE FOR GOLDDIGGERS: TV 2 søker jenter som vil ha det gøy på landet.