Lyst til å se «Tyrion» bekjempe arkade-aliens med hockeysveis?

Da må du vente litt lengre.

LIKER STILEN: Peter Dinklage som arkadespiller, lett opphengt i 80-tallet. Foto: SONY PICTURES
LIKER STILEN: Peter Dinklage som arkadespiller, lett opphengt i 80-tallet. Foto: SONY PICTURESVis mer

(Filtermagasin.no): Det er heldigvis ikke så lenge Sony har utsatt filmen «Pixels», som opprinnelig skulle ha premiere i mai neste år - men som nå er skjøvet til slutten av juli, melder The Wrap.

I dataspillfilmen skal vi nemlig få oppleve Peter Dinklage, mest kjent for sin rolle som Tyrion Lannister i «Game of Thrones», ikle seg en rimelig heftig hockeysveis og tettsittende habitt.

I filmen får vi også møte Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Josh Gad og Brian Cox i hovedrollene.

Utenjordiske ... spillfigurer? Handlingen baseres på at noen utenomjordiske har overvåket videostrømmene fra jorda, men feiltolket dem litt. Resultatet er at de bestemmer seg for å ta formen til velkjente dataspillfigurer når de selv skal invadere jorda.

Dermed må presidenten (James) og militæret alliere seg med en dataspillkonge fra 80-tallet (Sandler) for å bekjempe invasjonen.

Sandlers rollefigur Sam Brenner, som nå jobber som hjemmekino-installatør, samler sammen et par andre old school-arkadespillere (Dinklage og Gad), samt en våpenspesialist (Monaghan) for å bekjempe spillmonstrene.

Basert på kortfilm Ifølge The Wrap skal filmen ligge nært opptil tonen som ble satt i «Ghostbusters». Med skuespillerstallen i bakhodet bør det dermed være trygt å kunne forvente slapstickhumor blandet med stor doser effektaction.

Det hele baserer seg på en ganske tøff kortfilm laget av Patrick Jean, som fikk mye oppmerksomhet da den ble sluppet på nett i 2010.

Regi er det Chris Columbus som står for - tidligere har han skrevet, regissert og/eller produsert filmer som «Hjemme alene», «Gremlins», «Goonies» og de første «Harry Potter»-filmene.

Med på laget har han også «King of Kong»-produsent Seth Gordon, som jo har lang erfaring med sære arkadespillere.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.