Lystig alvor

«Magic Mike» er en underholdende depresjonskomedie om mannlige strippere.

VRIKK OG GNIKK: Channing Tatum skaper begeistring som Magic Mike i Steven Soderberghs siste suksess.
VRIKK OG GNIKK: Channing Tatum skaper begeistring som Magic Mike i Steven Soderberghs siste suksess. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Hyperproduktive Steven Soderbergh leter etter nygamle former for realisme. I sin forrige film, «Haywire», lot han MMA-sportens kvinnelige ansikt, Gina Carano, sparke filmstjerner i senk uten altfor mye filmatisk fiksfakseri. En kveld under innspilling tok han en øl med Channing Tatum (en av gutta som blir banket av Carano) og Tatum forteller om sin fortid som 19 år gammel stripper i Tampa, Florida. Du burde skrive et manus, mente Soderbergh.  

Tatum, som er enda mer produktiv enn Soderbergh, overlot skrivingen til en venn, men spiller selv hovedrollen som Magic Mike, en ambisiøs fyr som driver med bilpleie og legger tak, men tjener mest penger på nattklubben Xquisite som medlem av strippetruppen The Cock-Rocking Kings of Tampa.  

Steven Soderbergh og Channing Tatum, det nye radarparet i Hollywood, hvem skulle trodd dét? Tatum med et smart hode på toppen av tyrenakken, Soderbergh med ungdommelig begeistring for koreografien i Magic Mike og de andre guttas strippeshow.  

Suksess på sparebluss   Historien som fortelles er både velkjent og ny. Mike Lane stripper for Tampas kvinner som er på byen for å more seg og putte dollarsedler under muskuløse menns trusekant. Han plukker opp 19 år gamle Adam (Axel Pettyfer) og gir ham en plass i truppen. Historien fortelles fra både Mike og Adams synsvinkel, i tillegg til Adams søster Brooke (Cody Horn), som er bekymret for hva broren skal rote seg bort i. Med andre ord, en ofte fortalt historie om hvor vanskelig det er å klare seg i en sjuskete bransje. Samtidig er klisjeen snudd på hodet, à la «Thelma & Louise», siden vi er vant til å se kvinner i stripperollen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer