Lystig om ensomhet

Viggo skylder seks måneders husleie, samboeren har pakket og reist. En tragisk historie er fortalt med originalitet og humor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Stadionuret» er en original og morsom roman. Fortelleren, Viggo Ødegard, reparerer stadionur, eller det er nettopp det han ikke gjør.

Bunnen er falt fullstendig ut av markedet. Samtidig har samboeren, Ingri Lien, pakket og flyttet. Han har ikke betalt husleie på seks måneder og unngår som best han kan verten, en underlig figur som driver storkiosk og videoutleie, men som Viggo, helst nødt og tvunget, har pleiet en viss omgang med. Nå er han fullstendig ensom, kan bare forsøke «å holde det gående til noe ville skje», til «det hele ville få en løsning, og det eneste jeg kunne gjøre i mellomtiden var å få dagene til å gå. Tenke litt. Bli sittende.»

Godot

På sitt hjelpeløse vis en slags norsk utgave av Estragon og Vladimir, de som venter på Godot. Det er naturligvis ment som et kompliment.

Viggo Ødegård slår tiden i hjel ved å ta imot de erindringer som melder seg og ved å dagdrømme om mulighetene for å kunne virkeliggjøre sin store idé. Erindringene kan for eksempel være knyttet til moren, som han for lengst har mistet enhver form for kontakt med: «Det hadde vært to menn i min mors liv, og begge hadde skuffet henne - veldig, totalt og ødeleggende, mer enn hun hadde hatt godt av. Det var min far og det var Vår Herre.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer