Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lytt gratis på tusenvis av blink-låter

Studio B har opplevd massiv produksjon siden lanseringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter bare en uke normal drift, er det produsert 4200 låter i Blinks Studio B, som lar Blinkerne lage sin egen musikk.

Webprogrammet lar brukerne sette sammen et utvalg av lydkutt - trommer, bass, melodilinjer, vokal og effekter. Tempoet kan man velge, mellom 130 og 90 slag i minuttet. I tillegg er det mulig å laste opp egne lydklipp, som passer inn i musikken. Når puslespillet er ferdig, kan hele låta publiseres, og andre blinkbrukere kan stemme på arbeidet ditt.

Nesten 1800 låter er gjort tilgjengelig på denne måten.

Akkurat nå er «Mattyboy» den mest populære musikkskaperen i Studio B. Han har laget låta «The funky shit», som foreløpig ligger på topp på FREDAGSlista.

- Fra og med uke 44 gjør vi en justering av stemmegivningen på FREDAGslista. Da blir det gratis å avgi stemmer på nett, hvilket i større grad motiverer blinkerne til å stemme aktivt på hverandres låter. For å hindre at noen avgir en million stemmer på samme låt setter vi en begrensning på en stemme per time per låt. Det vil fortsatt være mulig å stemme så mye man vil pr sms, sier prosjektleder for Studio B, Hanne Leknes til Dagbladet.no.

I tiden fremover varsles det flere endringer i Studio B:

- Vi er i gang med funksjonalitet for at blinkerne skal kunne slette sine egne låter og opplastede lydspor. I tillegg arbeider vi med funksjonalitet for at blinkerne skal kunne markedsføre låtene sine bedre. Eksempelvis vil de kunne sende låter på b-post til hverandre, samt kjøpe en ringetone til en venn. På lengre sikt vil det bli mulig å lage sine egne videoer, etablere band og så videre, sier Leknes.

Vil du prøve å lage din egen musikk, prøv Studio B (du må være registrert Blinkbruker).

image: Lytt gratis på tusenvis av blink-låter