GRATIS: Gratis halvdagsplass i AKS (SFO) for første til fjerde trinn i åtte bydeler er innenfor rekkevidde, men SVs mål er gratis AKS i hele byen, skriver artikkeldforfatteren. Foto: NTB Scanpix
GRATIS: Gratis halvdagsplass i AKS (SFO) for første til fjerde trinn i åtte bydeler er innenfor rekkevidde, men SVs mål er gratis AKS i hele byen, skriver artikkeldforfatteren. Foto: NTB ScanpixVis mer

Debatt: Utdanning

Lytt til dem som står i dette hver dag

SV: Alle barn skal bli sett og få lik mulighet til å lære.

Meninger

I Saida Begums innlegg 20. september kan det virke som om det hersker forvirring i Høyre omkring SVs skolepolitikk. Én ting har Begum rett i: SV har nå en hånd på rattet i skolepolitikken i Oslo, og ønsker en annen retning enn Høyre.

SV-VARA: Celia Lima.
SV-VARA: Celia Lima. Vis mer

Etter 18 års Høyre-styre var resultatet i Oslo opprør blant lærere, foreldre og elever, mot et teste- og målehysteri. Mange barn fikk ikke være med på leken og læringen etter skoletid, fordi familien ikke hadde råd til AKS (Oslos SFO). Høyre forsvarte sin upopulære politikk for enhver pris, framfor å lytte til dem som står i det hver dag.

Det stemmer at vi nå gjør viktige endringer i Oslo-skolen. Det handler om at alle barn skal bli sett og få lik mulighet til å lære. Her er tre viktige saker for å få til det:

1. Flere lærere. Alle elever er forskjellige, og har ulike behov. Vi trenger flere lærere og mindre klasser, så lærerne får tid til å se hver enkelt elev.

2. Tillit. Lærerne er fagpersoner som vet bedre enn politikerne hvilke verktøy som fungerer. Lærere og elever skal få bruke tida si på læring og oppfølging, ikke testing og rapportering.

3. Gratis AKS. Alle barna skal få være med på leken. På fire år innfører vi gratis halvdagsplass i AKS for første til fjerde trinn i åtte bydeler. Men dette er bare starten, og SVs mål er gratis AKS i hele byen. Samtidig fyller vi AKS med innhold som støtter opp om læringen på skolen, og vil gjøre forsøk med nye måter å organisere leksearbeidet. Ikke alle har noen hjemme som kan hjelpe til med leksene. Alle skal ha like muligheter, uavhengig av foreldrenes bakgrunn og lommebok.

Mens Høyre er mest opptatt av å forsvare en feilslått og gammeldags skolepolitikk, jobber SV med å skape framtidas skole, der alle blir sett og alle får like muligheter til å lære.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.