OPP TIL REGJERINGEN:  - Statsbygg har lagt opp til en god prosess for mulighetsstudiene av regjeringskvartalet. Nå er det opp til regjeringen å ta de faglige konklusjonene på alvor, skriver kronikkforfatterne.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OPP TIL REGJERINGEN: - Statsbygg har lagt opp til en god prosess for mulighetsstudiene av regjeringskvartalet. Nå er det opp til regjeringen å ta de faglige konklusjonene på alvor, skriver kronikkforfatterne. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Lytt til fagfolk

For mange kvadratmeter presses inn i regjeringskvartalet.

Meninger

Forslag til hvordan et framtidig regjeringskvartal i Oslo kan se ut har nå blitt evaluert. Sist uke la fagkomiteen fram sin rapport. Konklusjonen er at premissene for det nye kvartalet bør endres. Det er for høy utnyttelsesgrad. For mange kvadratmeter presses inn på området.

I midten av april ble seks skisser til hvordan et framtidig regjeringskvartal i Oslo kan bli, presentert for offentligheten. I tillegg presenterte studentene ved Arkitekthøyskolen i Oslo sitt forslag. I løpet av de siste to månedene har både Norske arkitekters landsforbund, Oslo Arkitektforening, Norsk design og arkitektursenter, ledelsen i plan og bygningsetaten i Oslo, byantikvaren og en rekke andre fagfolk vært samstemte i at utnyttelsesgraden for det nye regjeringskvartalet er for høyt.

En løsning kan være at tomtearealet utvides eller at man revurderer beslutningen om å samle alle departementene i ett område.

Statsbygg har lagt opp til en god prosess for mulighetsstudiene. Nå er det opp til regjeringen å ta de faglige konklusjonene på alvor, slik at behovene justeres og tilpasses kravene til en forbilledlig byutvikling.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.