M2M-flopp

M2Ms nye plate er så langt en flopp på det amerikanske markedet. Gruppa sliter også i Asia og Norge, og plateselskapet setter nå i gang en tretrinnsrakett for å få M2M inn på hitlistene.

Til tross for en storstilt lansering, er salget beskjedent. Sju uker etter at albumet «The Big Room» ble lansert i USA, er det ennå ikke inne på Billboards liste over landets 200 mestselgende plater.

Det er en skuffelse av dimensjoner, to år etter at gruppas manager Thomas Erdtman fastslo at M2M skulle selge ti millioner plater.

Marit Larsen (18) og Marion Ravn (17) har brukt det siste halvåret på å promotere sitt album nummer to i Asia, USA, Spania, Danmark og Norge. I løpet av april og mai blir M2M-albumet sluppet over hele Europa.

Mangler radiohit

Tendensen er negativ på alle tre kontinentene:

  • I Asia har «The Big Room» stoppet opp på 250000 solgte, bare en tredjedel av det M2Ms debutalbum «Shades of Purple» solgte i samme verdensdel.
  • I USA blir M2M-albumet helt ignorert av platekjøperne. Det skyldes blant annet at Atlantic Records ikke har lyktes med å gjøre singelen «Everything» til en radiohit. Så langt oppgis albumsalget i USA å være 100000 solgte, men det er salg til butikk.
  • I Norge har Warner Music solgt 12000 av «The Big Room». Men debuten på en skuffende 20.-plass på VG-lista i går, indikerer at interessen for M2M er langt lavere enn ventet.

Tretrinnsrakett

- Ja, interessen så langt er litt skuffende. Men foreløpig skriver vi det på kontoen for treghet i markedet, sier Warner Music-direktør Mads Nilsson. Men han vet godt at det alene ikke er forklaring god nok. Med «The Big Room» henvender M2M seg til et nytt publikum. De går fra pen pop til noe mer rufsete rock, og målgruppa er noen år eldre enn fjortisene som kjøpte debutplata.

Men Atlantic Records har langt ifra gitt opp. Her er tretrinnsraketten som skal få M2M inn på hitlistene: I dag er M2M-jentene spesialgjester i episode nummer 100 av den populære ungdomsserien «Dawson's Creek». M2M framfører tre sanger på et beach party, og samtidig er de skrevet inn i handlingen. I episoden faller en av seriens hjerteknusere, Pacey, for Marion...14. juni innleder M2M en seks uker lang sommerturné i Florida. Marit og Marion spiller support for singer/songwriter Jewel.Gjennom hele sommeren skal de også fungere som talspersoner for en musikk-konkurranse sponset av Pantene Pro-V. Fem finalister opptrer sammen med M2M i New York 18. juli.

Lørenskog-jentene er helt avhengige av at vårens og sommerens framstøt gir resultater. Hvis ikke kan stjernedrømmen være over før de vet ordet av det.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Thomas Erdtman i går.

HØY PROFIL, DÅRLIG SALG: M2M-albumet «The Big Room» har så langt solgt vel 350 000 eksemplarer. Det er en skuffelse i forhold til den massive lanseringen Marion Ravn (t.v.) og Marit Larsen har fått. Her er de fotografert under Spellemannprisen 1. mars, der de spilte fra albumet.