Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

M2M tenner USA

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Marit og Marion i M2M tente 1900 pikehjerter i Washington. I sin første konsert som oppvarmingsband for Hanson opptrådte de unge norske jentene med en profesjonalitet som imponerte.Tenåringsjentene som ventet på Hanson-brødrene, kastet verken tomater eller råtne egg på de norske jentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kjentes bra ut med en gang, sier Marion Ravn (16).

- Det var jo litt nytt med så mange jenter i salen. Det er jo ikke «vårt» publikum, men vi merket at de var med, klappet og beveget seg, sier Marit Larsen (17) etter konserten i Warner Theatre.

M2M er nominert til årets norske gruppe, årets internasjonale gruppe og i kategorien Årets hit under kveldens hitAwards i Oslo Spektrum, men har ikke tid til å være til stede om de skulle vinne.

Skeiv start

Torsdag morgen startet temmelig dårlig. Jentene sto klare klokka seks om morgenen i New York og ventet på bussen som skulle kjøre dem til Washington. Først klokka 12 dukket den opp, og den amerikanske manageren Ric Aliberti hadde nervene på høykant. Ikke nok med at ankomsten i Washington ble i seineste laget, de hylende pikehordene foran Warner Theatre ga ham skjelvinger.

- Hva om de angriper Marit og Marion eller kaster noe på dem. De er jo kommet for å se Hanson-brødrene, mumlet han stadig og kastet engstelige blikk ut i salen.

Da de første akustiske tonene lød og M2M åpnet med «Mirror, Mirror» var applausen spontan. Og Marit og Marion var utrolig drevne på scenen. De fikk kontakt med publikum med en gang, og låtene som har mye av tenåringenes lengsel i seg, gikk rett hjem. Bare tre steinharde Hanson-fans sa «Go home» akkurat så høyt at det ikke nådde scenekanten.

- Vi er kjempefornøyde, sier begge jentene.

- Vi har lenge hatt lyst til å reise på turné, men vi er ikke store nok. Da vi fikk tilbud om å være oppvarmingsband for Hanson, passet det perfekt. De har vært en inspirasjon for oss, for de skriver selv alle sangene sine, sier Marion.

30000 fans

M2M kommer fra Asia, hvor de er langt større enn Hanson. - I Malaysia var det 30000 på én konsert. Det var helt vilt, sier jentene.

USA-turneen med Hanson har 21 stoppesteder. I Washington var Marions far, Hallgeir Ravn.

Når coverlåta «Hello» av Lionel Richie lyder utover det unge publikummet lener han seg mot Dagbladet og sier:

- Låta er fra 1984. Det var da jentene ble født. Fra Washington går ferden til Philadelphia i Pennsylvania, så videre til New York, Massachusetts, Ohio, Canada, Michigan, Illinois, Wisconsin, Kentucky, Tennessee og Missouri. Først 22. oktober er turneen over.

- Vi skriver nye låter på veien, sier Marion og Marit. Torsdag spilte de en to uker gammel låt.

- Vi begynte på en ny låt på bussturen fra New York i dag, sier Marit og Marion entusiastisk.

IMPONERTE: Marion Ravn (t.v.) og Marit Larsen er godt fornøyd med den første av 21 konserter i USA. De norske jentene er oppvarmingsband for de tre gutta i Hanson. I kveld er de dessuten nominert i tre kategorier under hitAwards.